Overheerlijke kruimelkoek met kersen

14

Overheerlijke kruimelkoek met kersen: weer een zoete zaligheid op zondag!

Vorige week kwamen de lekkere kersenmuffins online, deze week is het tijd voor overheerlijke kruimelkoek met…. kersen! Dit keer geen verse kersen (in tegenstelling tot de muffins) maar kersen confiture. Ook erg lekker! En hou je niet van kersen, dan kun je er gewoon een andere smaakje tussen doen, want zowel de bodem als de kruimellaag zijn erg lekker, dus laat je vooral niet tegenhouden om deze heerlijke kruimelkoek te maken!

Het resultaat was namelijk ge-wel-dig (al zeg ik het zelf…), zo’n koek waar je gewoon niet van af kunt blijven. Het is maar goed dat ik ze niet voor mezelf heb gebakken en dat Alwin ze mee heeft genomen…. Aan de ene kant wel heel erg jammer hoor, maar aan de andere kant…. maar beter, want anders moest ik wel heeel veel uurtjes compenseren in de sportschool…. Zeg nou zelf, dit ziet er toch heerlijk uit?!

Eén grote kruimelkoek

Eén grote kruimelkoek

Het kost even wat tijd om de kruimelkoek te maken, maar het is echt de moeite waard! Op zich valt het ook wel weer mee hoor (qua werk), maar je moet er wel even de tijd voor nemen, want de bodem moet goed afkoelen voordat je de kersen & kruimels er op doet. Daarna weer in de oven (en ook daar heb je niet veel werk aan), weer af laten koelen, stukjes snijden en dan is ie eindelijk klaar en kan het genieten beginnen!

Overheerlijke kruimelkoek met kersen

Overheerlijke kruimelkoek met kersen

Alwin heeft de kruimelkoeken meegenomen tijdens het weekendje varen en daar vielen ze ook erg in de smaak! Het bleef niet bij één stukje per persoon en dat is toch een groot compliment! Altijd leuk om te horen dat mensen gek zijn op je baksels! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

14 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek - week 29 - MiCook

  2. Wat lijkt me dit een heerlijke recept !!
    Komend weekend uitproberen….Er staan nog een paar potten zelfgemaakte kersenjam te wachten om gebruikt te worden.
    Ik denk dat ik een half recept maak, verwacht geen visite dus maar niet te veel maken in 1 keer. 😉
    Bedankt voor de inspiratie.

    • Het is ook echt heerlijk, Margriet! 🙂 Ik had van te voren niet verwacht dat ie zo lekker zou zijn! 🙂
      Met zelfgemaakte jam is ie vast nog lekkerder!
      Laat je het weten als je hem gemaakt hebt? 🙂

  3. Pingback: Mijn kookweek - week 45 - MiCook

  4. Pingback: Baksels | Dé perfecte macaron met frambozenvulling.

  5. Pingback: Dé perfecte macaron met frambozenvulling - Baksels

  6. Pingback: Dé perfecte macaron met frambozenvulling - baksels.net

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.