Overnight Chia met mango & blauwe bessen

11

Een heerlijk ontbijt voor wie ‘s ochtends eigenlijk geen zin heeft om een ontbijt klaar te maken, maar toch de dag goed wil beginnen met een gezonde & vullende hap: Overnight Chia met mango & blauwe bessen!

Een lekkere chia pudding die je de dag van tevoren klaar maakt (de naam zegt het al…) en ‘s ochtends alleen maar uit de koelkast hoeft te pakken en op te smikkelen. Waarschijnlijk kennen jullie inmiddels allemaal wel de Overnight Oats: een havermout ontbijt uit de koelkast waarbij vele variaties mogelijk zijn. Dit komt ongeveer op hetzelfde neer, alleen gebruik je geen havermout, maar chia! Een snel, voedzaam & gezond ontbijt dus!

Overnight Chia met mango & blauwe bessen

Overnight Chia met mango & blauwe bessen

Ik vond het een lekker ontbijtje, maar vond de tip die bij het originele recept stond toch wel een prettige toevoeging: Griekse yoghurt! Het originele recept vond ik via Pinterest en zo kwam ik op de site van The Healthy Foodie die het recept weer heeft aangepast van Skinny Taste en dus ‘s ochtends wat Griekse yoghurt toevoegde. In de versie van Skinny Taste wordt nog Stevia toegevoegd, maar mijn ontbijt hoeft niet zo zoet te zijn, dus dat heb ik weggelaten, maar die Griekse yoghurt (of gewoon kwark) is een aanrader!

Heb jij al eens Chia pudding gemaakt en wat vond je ervan?

Print Friendly, PDF & Email