Paprika-gehaktschotel met feta

0

Tussen de kerstdrukte door, moet er natuurlijk ook ‘gewoon’ gegeten worden…

Morgen is het zover, kerstavond… en daarna volgen twee kerstdagen.

Wij hebben inmiddels alle boodschappen binnen (gelukkig wel…). Als je nu iets uit de koelkast wil pakken, moet je wel eerst 10 andere dingen aan de kant leggen of optillen, maar het past er allemaal in. Een aantal voorbereidingen zijn al gedaan, een aantal moeten nog. Het is druk, leuk druk!

Maarrrr… we moeten ook nog normaal eten, tenminste er wordt toch wel verwacht dat er elke avond een lekkere maaltijd op tafel staat. Deze paprika-gehaktschotel met feta én pijnboompitten is een ideale maaltijd voor drukke dagen. Het recept komt uit Foodies, de juli editie van dit jaar. Ik heb de schotel van te voren al gemaakt, op het laatste moment de feta en pijnboompitten erop en daarna nog 10 minuten op 220 graden in de oven afgebakken (anders dan in het recept als je hem in één keer maakt). Binnen een kwartier stond er een heerlijke schotel op tafel en dat was erg handig omdat ik niet precies wist hoe laat Alwin thuis zou komen in verband met een kerstborrel.

Ik was eigenlijk van plan om deze schotel met fusilli te maken, maar daar had ik niet meer genoeg van, dus maar voor macaroni gekozen (toch fijn om van meerdere soorten een voorraadje te hebben…). Ach, het smaakte er echt niet minder om hoor.

De schotel is verrassend lekker! We hebben echt enorm zitten smullen. Een echte aanrader voor wanneer je een keer niet zoveel tijd hebt.

Print Friendly, PDF & Email

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.