Heerlijke pasta met veel wortel & vis: mmmm!
Het voornemen om eens wat meer vis te gaan eten, is er al een tijdje, maar op de één of andere manier staat het niet vaak op tafel. Niet als vleesvervanger hoor, want we eten niet ontzettend vaak vlees, maar omdat het lekker & gezond is.
Over het algemeen eten we wat garnalen & zalm, meer niet. Wat meer variatie & wat vaker vis, kan geen kwaad. Ik ga het proberen: vaker vis! En gisteravond was de aftrap…
Over variatie gesproken… we aten de afgelopen weken aardig wat wortel/winterpeen, weinig variatie dus… We vinden het erg lekker hoor, dus wat dat betreft geen probleem, maar toen ik eindelijk mijn eigen gekochte zak leeg had, kwam er een nieuwe lading binnen met de Streekbox. Ik snack ook regelmatig rauwe worteltjes en heb hierdoor mijn dosis wortel de afgelopen tijd wel gehad. Nou heb ik ergens gelezen dat je huid van te veel wortel geel/oranje kan gaan kleuren, maar daar heb ik gelukkig geen last van… ik hoop wel dat het heerlijke zonnetje van gisteren nog een tijdje blijft zodat mijn huid wel iets verkleurt, iets bruiner mag best! 🙂
Afijn, terug naar de maaltijd. Simpel & snel. Ok, het raspen van de winterpeen is even wat werk, maar verder doen de pannen het meeste werk. Ideaal voor een drukke, doordeweekse dag. En nog ontzettend lekker ook, wat wil een mens nog meer!
Penne met wortelsaus & vis
By maart 7, 2013
Published:- Yield: 4 Servings
- Prep: 25 mins
Heerlijke pasta met veel wortel & vis: mmmm!Het voornemen om eens wat meer vis te gaan eten, is er al een tijdje, maar op de …
Ingredients
- 250 gram Penne ik heb volkoren gebruikt
- 800 gram Winterpeen grof geraspt
- 350 gram Koolvisfilet in stukjes
- 400 gram Tomatenblokjes blik
- 200 gram Crème fraîche
- 3 eetlepels Italiaanse kruiden gedroogd
- Olijfolie
- Peper
- Zot
Instructions
- Schil de winterpeen en rasp hem grof. Snij de koolvisfilet in stukjes (als je visfilet uit de diepvries gebruikt, laat dan goed ontdooien).
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
- Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak hierin de geraspte winterpeen ongeveer vijf minuten. Roer regelmatig.
- Voeg de tomatenblokjes, 200 milliliter water en de Italiaanse kruiden toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de stukjes koolvisfilet toe, zet het vuur laag en laat het geheel ongeveer 8 minuten stomen met de deksel op de pan. Schep voorzichtig om en breng op smaak met peper & zout.
- Voeg de penne en de crème fraîche toe aan de wortelsaus en roer voorzichtig door.
- Verdeel het geheel over vier borden en geniet ervan!
- Cuisine: Italiaans
- Course: Hoofdgerechten
- Skill Level: Makkelijk
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
2 reacties
Pingback: Mijn kookweek – week 10 | Maaikyz iCook
Pingback: Vispotje met paprika & rijst | Maaikyz iCook