Pizzabodem van bloemkool & mozzarella

28

Een pizzabodem van bloemkool & mozzarella… en nog een eitje met wat kruiden en that’s it!

Al eerder maakte ik pizzadeeg van bloemkool, maar dit keer deed ik het nét een klein beetje anders en heb ik een beetje staan experimenteren in de keuken. Ik maakte namelijk ook een pizzabodem van bloemkool & hazelnoten, waarvan ik het recept een tijdje geleden tegenkwam op Simones Kitchen, van Simone (joh!), je weet wel, Simone van hét boek! Maar daarover morgen meer, vandaag is het tijd voor de pizzabodem van bloemkool & mozzarella.

Het is écht niet zo dat ik ‘gewone’ pizza niet lekker vind hoor. Neem bijvoorbeeld deze homemade courgettepizza met geitenkaas: heerlijk! Maar ik vind het altijd leuk om nieuwe ‘dingen’ uit te proberen, een ‘gezondere’ variant van iets, is altijd welkom. Een voordeel van dit ‘deeg’ is ook dat je het niet hoeft te laten rijzen en dat scheelt toch weer tijd. Wij eten pizza over het algemeen in het weekend en ja, dan heb ik meer tijd om te koken, maar zijn we vaak overdag weg en is het niet altijd handig om bij thuiskomst eerst nog deeg te gaan maken om vervolgens nog een uur of anderhalf te moeten wachten op je deeg. Soms geen probleem, maar soms is een snellere optie meer dan welkom!

Pizzabodem van bloemkool & mozzarella

Pizzabodem van bloemkool & mozzarella

Onderstaand recept is voor de bodem. Je kunt de pizza natuurlijk beleggen met wat jij wilt. Saus (of niet) rauwe groente, gebakken groente, salami, rauwe ham etc. Je kunt er voor kiezen om de pizza met toppings nog even 3-4 minuten onder de grill te zetten. Ik heb gekozen voor tomatensaus met wat gebakken groente (paprika, courgette, paddenstoelen) en heb hem nog even onder de grill gezet. We vonden de pizza weer heerlijk! Wat we van de bloemkool & hazelnoten-pizza vonden en welke het beste uit de test is gekomen, dat lees je morgen!

Print Friendly, PDF & Email

28 reacties

 1. Wat ziet dat er goed uit!!!! Krijg gelijk zin om het vanavond ook te proberen. Het staat ook bij mij al een tijdje op m’n lijstje om te maken maar nog steeds niet gedaan. Wat een slimme tip om de rand van een springvorm te gebruiken.

  En je gebruikte de ‘gewone’ bolletjes mozzarella? Die dus even raspen. Ik las ergens dat het handig was om ze heel even in de vriezer te leggen voordat je ze gaat raspen. Gaat dan makkelijker. 🙂

  Groetjes, Tessa

  • Thanx Tessa! 🙂

   Haha, ja hè!? Ik was tijdens de voorbereidingen nog aan het denken hoe ik dat nou zo mooi rond moest krijgen en toen ineens dacht ik aan de springvorm! 🙂

   De eerste keer gebruikte ik inderdaad bolletjes mozzarella, maar dat is niet zo handig… Het raspen gaat wel alleen die laatste stukjes… pfff… moeilijk zonder een stukje vinger mee te raspen! 😉

   Dit keer kocht ik gewoon een zakje geraspte mozzarella, net zo makkelijk! 🙂

  • Hoi Lot!

   Oh, dat was meer als grapje hoor!
   Ik moet er zelf niet aan denken (ben nog een traditionele kwark-eter) zo ‘s ochtends (eigenlijk ook nog nooit geprobeerd) en heb er ook helemaal niet bij stilgestaan dat dit een prima ontbijt kan zijn voor anderen! Maar ik bedoelde er verder niets mee hoor! 🙂

 2. Pingback: Pizzabodem van bloemkool & hazelnoten - MiCook

 3. Pingback: Mijn kookweek - week 36 - MiCook

 4. Pingback: Pizzadeeg van bloemkool - MiCook

 5. Gister deze pizza proberen te bakken. De bodem was volgens mij nog te nat en zat vastgeplakt aan het bankpapier. Wat heb ik verkeerd gedaan? Jammer, want de smaak was wel goed!

  • Hoi Sanne,

   Hè, wat jammer dat ie niet goed gelukt is! Het wordt ook geen super knapperige bodem hoor, maar hij moet wel los kunnen komen van het bakpapier. Ik weet niet precies waar het aan kan liggen. Misschien dat de bloemkool teveel puree is geworden in de keukenmachine in plaats van kruim? Anders denk ik nog iets langer in de oven doen (elke oven is toch weer anders…).

 6. Pingback: Mijn kookweek - week 46 - MiCook

 7. Pingback: Manieren om meer groenten te eten | ChatPlaza

 8. Marga de Koning Kanon on

  Dit was echt heel lekker! Ik heb de bloemkool fijn gemaakt in de Moulinette en daar ook de mozzarella in fijn gemaakt. Dat ging prima.
  Van de week ga ik de hazelnoot variant proberen.

 9. Helaas, bodem was héél nat en slap. Jammer, had me zo verheugd op een ander soort pizza. Ik heb de bolletjes mozzarella gebruikt, ik denk dat het daar aan ligt. Wel uit laten lekken, maar ja ….

 10. Erg lekker! Zou je de bodem ook van te voren kunnen maken en later met de topping nog eens in de oven zetten?

  • Thanks! 🙂

   Poeh… euh…. het kan denk ik wel, maar ik weet niet wat het met de smaak & de structuur gaat doen… Als je de pizza ook nog lekker warm wilt hebben, moet ie toch nog wel ff in de oven… Misschien proberen met een kleine versie?

 11. Kan nog gemakkelijker. Vandaag gemaakt met 400 gram bloemkoolrijst van AH. 3 eieren geklutst, hierbij gevoegd: de bloemkoolrijst uit de verpakking met ca 100 gram geraspte kaas en zout, peper en Italiaanse kruiden. 25 minuten op 180 graden in hetelucht oven. Daarna toppunt toegevoegd en nog 15 minuten in de oven gedaan op 180 graden. Was super lekker en krokant.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.