Pizzabodem van bloemkool & mozzarella

28

Een pizzabodem van bloemkool & mozzarella… en nog een eitje met wat kruiden en that’s it!

Al eerder maakte ik pizzadeeg van bloemkool, maar dit keer deed ik het nét een klein beetje anders en heb ik een beetje staan experimenteren in de keuken. Ik maakte namelijk ook een pizzabodem van bloemkool & hazelnoten, waarvan ik het recept een tijdje geleden tegenkwam op Simones Kitchen, van Simone (joh!), je weet wel, Simone van hét boek! Maar daarover morgen meer, vandaag is het tijd voor de pizzabodem van bloemkool & mozzarella.

Het is écht niet zo dat ik ‘gewone’ pizza niet lekker vind hoor. Neem bijvoorbeeld deze homemade courgettepizza met geitenkaas: heerlijk! Maar ik vind het altijd leuk om nieuwe ‘dingen’ uit te proberen, een ‘gezondere’ variant van iets, is altijd welkom. Een voordeel van dit ‘deeg’ is ook dat je het niet hoeft te laten rijzen en dat scheelt toch weer tijd. Wij eten pizza over het algemeen in het weekend en ja, dan heb ik meer tijd om te koken, maar zijn we vaak overdag weg en is het niet altijd handig om bij thuiskomst eerst nog deeg te gaan maken om vervolgens nog een uur of anderhalf te moeten wachten op je deeg. Soms geen probleem, maar soms is een snellere optie meer dan welkom!

Pizzabodem van bloemkool & mozzarella

Pizzabodem van bloemkool & mozzarella

Onderstaand recept is voor de bodem. Je kunt de pizza natuurlijk beleggen met wat jij wilt. Saus (of niet) rauwe groente, gebakken groente, salami, rauwe ham etc. Je kunt er voor kiezen om de pizza met toppings nog even 3-4 minuten onder de grill te zetten. Ik heb gekozen voor tomatensaus met wat gebakken groente (paprika, courgette, paddenstoelen) en heb hem nog even onder de grill gezet. We vonden de pizza weer heerlijk! Wat we van de bloemkool & hazelnoten-pizza vonden en welke het beste uit de test is gekomen, dat lees je morgen!

Print Friendly, PDF & Email