Pompoen-broodschotel

3

Pompoen…. zoals je al eerder hebt kunnen lezen, is hier nog steeds twijfel of wij wel ‘pompoen-mensen’ zijn…

De pompoen risotto (ons eerste pompoen-avontuur) vonden we heerlijk. Daarna hebben we twee hartige taarten met pompoen uitgeprobeerd, maar daar waren we verre van enthousiast over…

Toch bleef het knagen… waarom de pompoen risotto wel, maar in een hartige taart niet? Zijn we dan zo gek op risotto dat het niet uitmaakt hoe en met wat we het bereiden? Knaag, knaag, knaag….

Totdat we de pompoen-worteltaart met feta, honing & noten maakte van Nombelina (PJ). Allemachtig, wat was die lekker: we hebben echt zitten smullen! Zijn we dan toch ‘pompoen-mensen’? Naar aanleiding van het recept gaf PJ aan dat zij zelf meer fan is van de ronde pompoen en niet de flespompoen en ik gebruikte eigenlijk altijd een flespompoen… PJ kon ook niet precies aangeven waarom (misschien omdat de ronde variant wat milder & zoeter is…), maar voor mij rede genoeg om de ronde pompoen eens uit te proberen.

En toen kregen we de eerste Streekbox van het jaar… je raadt het al: met een ronde pompoen! En wat leuk: in de Foodies van januari staat een recept ‘pompoen-broodschotel’. Die ziet er erg lekker uit en wij houden wel van een broodschotel op zijn tijd. Keuze gemaakt: ik ga de pompoen-broodschotel maken!

Eerst inkopen doen… nergens een stuk raclettekaas te vinden, Gruyère was ook niet voorradig en ik had geen tijd meer om langs een kaas-winkel te gaan (die zit niet echt in de buurt…), dus maar gekozen voor parmezaanse kaas. Of dat een verstandige keuze is geweest, weet ik niet, maar ik heb in ieder geval geen 150 gram gebruikt, een subtiel laagje fijn geraspte kaas bovenop.

Aan de slag! Eerst het vervelende werkje van de pompoen… het blijft toch een heel werk en de geluiden die dan uit de keuken komen… maar goed, je moet er wat voor over hebben. De rest is niet zo moeilijk.. daarna de oven in, wachten en aan tafel! De combinatie was goed, de structuur was goed, de smaak op zich ook wel, alleen die pompoen…. zijn we er dan toch niet van? We kunnen het allebei niet uitleggen… het is iets… maar wat? Misschien moeten we ons er gewoon bij neerleggen dat we geen pompoen-mensen zijn?

Hou jij wel van pompoen? Dan is dit een heerlijke broodschotel! Want voor de rest is er echt helemaal niets mis mee! Nee, we hebben niet snel een pizza in de oven geschoven, we hebben gewoon ons bordje leeggegeten, maar er is iets met die pompoen….

Bron: Vegkitchen (foto).
Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

  1. Gelukkig! Ik ben dus niet de enige… De vorige taart vonden we zo lekker en dan nu weer… inderdaad… weeïg! Jammer hoor….

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 2 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.