Pompoen-worteltaart met feta & noten

4

Ja, ik heb weer een pompoen gekocht, een hele mooie flespompoen.

Toch heeft hij eerst een tijdje in de groenteschaal gelegen… en elke dag keek hij mij aan…

Ik heb de afgelopen maanden twee keer een hartige taart met pompoen gemaakt en beide keren vonden we de hartige taart echt niet lekker… De structuur, daar lag het niet aan, het was zout/kruidig genoeg, maar toch hebben we niet lekker gegeten en hadden we het na één stukje toch echt wel gezien.

Misschien zijn wij niet van de pompoen? Dat kan toch… maar het bleef aan mij knagen dat we een paar maanden geleden écht genoten hebben van de pompoen risotto met walnoten en de pompoen cakejes vonden we ook niet vervelend om op te eten…

Dus toch maar weer eens een keer proberen. Mijn oog viel op de heerlijk uitziende pompoentaart met feta & walnoten op Nombelina.com, de site van PJ. Die ga ik maken, dacht ik, alleen dan een beetje anders. Ik had nog wat wortels liggen die  nog geen bestemming hadden, ik heb honing toegevoegd en ik heb een mix van walnoten & pecannoten gebruikt. De basis is verder hetzelfde gebleven.

Spannend hoor! De keuken in, eerst de pompoen in stukjes snijden of eigenlijk hakken…(wat een gedoe toch altijd) en de wortels, de oven in en puree van maken. De eerste stap is gezet, we gaan vanavond echt hartige taart met pompoen eten! Tegen etenstijd verder met de rest van de voorbereidingen (niet meer zoveel werk). De taart de oven in en iets langer dan een half uur wachten…

Hij ziet er in ieder geval super lekker uit. De eerste hap… even wennen… nog een hap… oooh, lekker! Ik vond hem steeds lekkerder worden en heb uiteindelijk écht zitten smullen. Alwin zei dat hij toch liever de Beef Wellington at (goh…), maar vond hem ook wel smakelijk. Ja, deze hartige taart met pompoen is een succes. Nu ‘durf’ ik nog weleens een gerecht met pompoen op tafel te zetten. PJ, bedankt! 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email