Pompoensoep met geitenkaasroom & salie

21

Een prachtig voorgerecht: pompoensoep (of pompoencrème) met geitenkaas & salie!

Weer een onderdeel van onze maaltijd van 31 december 2013. We kozen ervoor om onszelf te verwennen met een uitgebreid diner en sloegen wat kookboeken open op zoek naar fijne gerechten (zo koken we ook eens wat vaker uit kookboeken). Dit was het voorgerecht. Het recept komt uit het boek Home Made Winter van Yvette van Boven.

Alwin had namelijk het geluk ergens eens iets te winnen (geen idee meer waar). Hij mocht een boek uitkiezen en koos dit prachtige boek: hoe leuk is dat!? We besloten er gelijk samen iets uit te maken en kozen voor dit super leuke voorgerecht: pompoensoep met geitenkaasroom & salie.

Pompoensoep met geitenkaasroom & salie

Pompoensoep met geitenkaasroom & salie

En? Wat vonden we er van? Alwin vond het echt een super lekker voorgerecht! Hij was helemaal enthousiast. Ik wat minder… Op zich is er niets mis mee hoor. Fijne structuur, de smaken passen goed bij elkaar, maar het totaal vond ik niet zo geweldig. Ik begin pompoen steeds meer te waarderen (dat is wel eens anders geweest), ben gek op geitenkaas, maar alles bij elkaar: nee, niet mijn ding.

Alwin heeft zitten smullen en daarna ook mijn glaasje leeg gelepeld. Tip van Alwin: zorg ervoor dat er geen dikke laag geitenkaasroom op de pompoensoep ligt. Een dun, subtiel laagje is wat hem betreft voldoende!

Wil je de soep van te voren maken? Dat kan prima. Je kunt de soep ook prima invriezen, de geitenkaasroom niet, maar dat is niet zoveel werk, dus kun je de dag zelf maken en in de koelkast leggen tot gebruik. Dit recept is voor 20 kleine glaasjes (ideaal als je veel eters krijgt dus), maar je kunt er ook zes grote kommen mee vullen en eventueel warm serveren.

Print Friendly, PDF & Email

21 reacties

  1. Klinkt heerlijk, ik hou ook van pompoen. Even vraagje we doet niet wijn of bier, welke kan vervang? Je foto is echt mooi werkt

  2. Pingback: Mijn kookweek - week 5 - MiCook

  3. Pingback: Gevulde courgettes met pompoen - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.