Popeye Smoothie

2

Popeye, wie kent hem niet?

De supersterke zeeman die zo sterk is geworden door spinazie te eten, blikken vol! Hij is altijd bezig met indruk maken op zijn Olijfje en die pijp in zijn mond… hij zit waarschijnlijk vastgelijmd, want die gaat er niet uit.

Maar ja, wordt je van spinazie eten nou echt zo sterk?

Het idee dat Popeye door spinazie supersterk wordt is gebaseerd op het later foutief gebleken idee dat spinazie tien keer zoveel ijzer zou bevatten. Spinazie bevat inderdaad meer ijzer (3-4 mg) dan veel andere groenten, maar het ijzergehalte van spinazie is lange tijd zeer sterk overschat, en nog steeds hebben veel mensen dit beeld voor ogen bij spinazie. Toen in 1937 een nieuwe analyse werd uitgevoerd door Duitse wetenschappers, bleek het ijzergehalte tien keer zo laag te zijn als werd aangenomen. Hoe dit foutje had kunnen gebeuren is niet helemaal duidelijk; een theorie is dat de resultaten van onderzoek met gedroogde spinazie op verse spinazie overdragen werden, een andere dat er een komma op de verkeerde plek gebruikt werd.

Hmmm, niet helemaal dus, maar gezond is het wel! Afijn, een smoothie met spinazie is in ieder geval lekker, dat merkte ik na het drinken van de green smoothie die ik een tijd geleden maakte. Via Tumblr kwam ik onderstaand ‘recept‘ tegen van de Popeye Smoothie. Erg leuk, dus die kwam op mijn must make-lijstje. Ik heb de verhoudingen iets aangepast, maar de ingrediënten zijn hetzelfde gebleven. Nu nog afwachten of we er sterker van worden! 😉

 

Bronnen: Wiki, Wiki, Mueslimuncher
Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.