Pruimen uit de oven met Griekse yoghurt & noten

7

Niet zo heel lang geleden reden we, onderweg naar huis van een heerlijke wandeling met Mac in het Bentwoud, langs Landwinkel Sonneveld. Wij rijden daar wel vaker langs, maar aangezien de landwinkel alleen geopend is op donderdag, vrijdag & zaterdag, hebben we daar niet zo heel vaak iets aan (behalve het bewonderen van alle prachtige bomen)… Maar dit keer hadden we geluk: hij was geopend!

Ik stond al te popelen om naar binnen te gaan en verschillende lekkere producten uit te zoeken. Ik was op voorhand al aan het smullen….. Totdat we er achter kwamen dat we geen portemonnee bij ons hadden (het doel was ‘wandelen met de hond’ en daar heb niet echt veel geld voor nodig…). Lekker handig weer… Maar gelukkig hadden we allebei nog een paar euro op zak, dus een pondje pruimen en een stukje oude kaas (voor Alwin) kon er nog net van af. Ietwat teleurgesteld reden we naar huis, maar wel blij met die heerlijke pruimen, want lekker waren ze!

Ik heb er onder andere een heerlijke toetje van gemaakt: pruimen uit de oven met Griekse yoghurt & noten: yum! Ik vind pruimen uit de oven zรณ lekker! Ik maak regelmatig dit pruimentoetje uit de oven, maar vond het weleens tijd voor een iets andere variant. Ook uit de oven, met honing, wat suiker & kaneel. Wat Griekse yoghurt erbij met geroosterde noten. Smullen dus!

Pruimen uit de oven met Griekse yoghurt & noten

Pruimen uit de oven met Griekse yoghurt & noten

Deze variant ga ik zeker vaker maken: lekker sappig! Het is een blijvertje! Vooral de combinatie met kaneel & honing vind ik erg lekker. Ik ga snel weer nieuwe pruimen halen en dan neem ik mijn portemonnee mee! ๐Ÿ˜‰

Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

  1. Oh heerlijk! Ik had een grote schaal pruimen in huis, helaas net gisteren opgemaakt….Voor een volgende keer dan maar, het lijkt me echt erg lekker.

  2. Pingback: Dessert kerst 2013 | AugurkenMetSlagroom

  3. Pingback: Keukenkrabbels - Toetjes - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.