Puddingkruimelvlaai

16

Na het maken van de boterkoek en de koffietulband voor Alwin om te trakteren op zijn werk, ben ik aan de slag gegaan met het maken van een puddingkruimelvlaai.

De boterkoek maakte ik eigenlijk voor het geval dat deze puddingkruimelvlaai niet helemaal zou lukken, daar was ik nog niet zo zeker van.

Maar na twee geslaagde projecten, ben ik vol goede moed begonnen aan dit project! ๐Ÿ™‚

Voor het deeg heb ik het recept van CherryFizz’s Appelkruimeltaart aangehouden. Op zoek naar een geschikt recept, kwam ik een aantal recepten tegen waarin verse gist wordt gebruikt. Ik heb geen verse gist en weet dat dit niet altijd makkelijk verkrijgbaar is (tenzij het oliebollen tijd is). Ik was er ook niet zeker van of ik het kon vervangen door droge gist (wellicht met wat aanpassingen), dus ik ben nog even verder gaan zoeken. Toen kwam ik de appelkruimeltaart tegen van CherryFizz en die zag er wel erg lekker uit! Er wordt geen gist gebruikt, dus daar kon het niet aan liggen. Met een paar mini-aanpassingen heb ik dit recept gebruikt voor het deeg en dat ging perfect.

Helemaal fijn is dat je maar รฉรฉn keer een deeg hoeft te maken die je gebruikt voor de bodem รฉn voor de kruimels. Heerlijk! Het aanrecht stond al helemaal vol met bakspullen en de afwasborstel had ik ook al een paar keer aangeraakt die dag… en dat terwijl we gewoon een vaatwasser hebben, maar ja, dat duurt allemaal te lang als je zoveel wilt bakken op รฉรฉn dag. Ideaal recept dus!

Voor de vulling heb ik ‘gewoon’ twee zakjes banketbakkersroom gebruikt van Dr. Oetker. Aan de ene kant omdat ik die dag al genoeg moest bereiden en aan de andere kant was het een veilige optie (toch altijd spannend een eerste keer iets bakken). Volgende keer maak ik de vulling absoluut zelf, maar voor deze dag vond ik het wel goed zo.

Voordat de puddingkruimelvlaai de oven in ging, zag hij er al zo mooi uit: ik was best een beetje trots! Maar ja, hij moest ook nog de oven in (en er weer uit), dus succes nog niet verzekerd. Maar het feit dat hij er zo mooi uit zag, daar werd ik al erg blij van. Dus hup, de oven in en 70 minuten wachten…. niet stiekem kijken, want dat kan natuurlijk niet altijd zomaar…

Ondertussen maar een beetje de keuken opgeruimd (het was echt een zooitje), de was opgevouwen, de vaatwasser leeggeruimd… pfff, wat kan wachten lang duren zeg…

Piep, piep, daar was hij: uit de oven en hij zag er super mooi uit! Ik was zo blij en zo trots. Wow, die zag er echt super uit! Nu afkoelen… vooral niet te vroeg in stukjes snijden, want dat doet zo’n vlaai geen goed. Maar hoe hij er uit zag… ik was blij! Elke keer als ik de keuken weer in liep, even kijken en ja hoor, weer een lach op mijn gezicht. Wat kun je toch blij zijn met ‘kleine’ dingen! ๐Ÿ™‚

En toen dan eindelijk… klaar om in stukjes te snijden en uiteraard even proeven. Wow, nog trotser! Ongelooflijk lekker, echt waar! En viel hij in de smaak bij de collega’s? Ja, zeker, dit pronkstuk was als eerst op en iedereen was enthousiast. En Alwin? Alwin was net zo trots en vond hem echt geweldig รฉn super lekker, om precies te zijn zei hij: “hij ziet eruit alsof hij net uit de winkel komt en zo smaakt hij ook”. Wow, een groter compliment kun je toch niet krijgen! ๐Ÿ™‚ Ik ben helemaal blij en Alwin en zijn collega’s waren ook blij. Missie geslaagd!

Print Friendly, PDF & Email

16 reacties

  1. Ik krijg er gelijk in in!! Die verhalen over volle keukens en afwaskwasten ken ik…. soms denk ik dat een foto van m’n keuken meer aandacht trekt dan de taart zelf:)

    • Hahaha! ๐Ÿ™‚ Inderdaad, ik denk dat heel veel mensen dan lachend (en met veel herkenning) naar die foto kijken! ๐Ÿ™‚

  2. Wat ziet hij er lekker uit zeg!! Wil hem graag maken maar wat is lichte basterdsuiker? Of bedoel je daar gewoon de witte variant mee? Bedenk ik me nu hahaha
    Leuke site trouwens!!

    • Hoi Clarissa,

      Dank je wel! Wat leuk dat je hem gaat maken! ๐Ÿ™‚
      Met lichte basterdsuiker bedoel ik de licht bruine variant. Witte kan ook hoor, mocht je de lichtbruine niet in huis hebben!

      Laat je weten hoe hij gesmaakt heeft? ๐Ÿ™‚

  3. Is het ook mogelijk om hier stukjes appel aan toe te voegen zoals een appel-kruimeltaart of zoals jouw eigen appelkwarktaart?

    • Ja hoor, Angelique, dat is geen probleem!

      Je kunt ervoor kiezen om wat minder room te gebruiken en daar appels voor in de plaats te doen of geen room en alleen maar appels. Dan is het wellicht wel handig om even wat paneermeel op de bodem te strooien.

      Veel bakplezier!

  4. Pingback: Suiker versus suiker - MiCook

  5. Heee, we hebben vorig jaar de kruimelvlaai gemaakt en hij was super gelukt! Nu heb ik alleen een vraagje: Hoe ver van tevoren kun je de vlaai maken? Zou deze na 2 dagen nog steeds net zo lekker smaken?
    Groetjes!

    • Hoi!

      Wat leuk om te lezen! ๐Ÿ™‚ Hij is lekker hรจ? ๐Ÿ™‚

      Ik weet niet of ik te laat ben (excuses voor mijn late reactie), maar ik vind de taart de volgende dag eigenlijk nog lekkerder, dus ik denk dat twee dagen geen probleem is. Langer durf ik niet zo goed te zeggen…

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.