Puppy in de keuken

46

Sinds afgelopen zaterdag heb ik twee hulpjes in de keuken! Mijn trouwe hulp Mac, een blonde labrador van bijna 3 (ze helpt altijd met het opruimen van de kruimels op de grond) én Luna, een bruine labrador van 8 weekjes. Allebei teefjes: er ‘staan’ nu drie vrouwen in de keuken van huize MiCook.

Dit artikel gaat vooral over honden, wat het koken op dit moment iets moeilijker maakt. Eigenlijk heeft dit artikel niet zoveel met koken (wél met eten) te maken, maar ik kon het niet laten om even een stukje te schrijven over onze nieuwe viervoeter. Dit is Luna:

Hoi, ik ben Luna

De afgelopen dagen waren best vermoeiend. Heel erg leuk, dat wel. Zindelijkheidstraining, bench-training, niet overal aan knagen-training, relatie Mac/Luna-training en aandacht verdelen… Daarnaast spelen, knuffelen, genieten. En slapen natuurlijk. Er wordt veel geslapen in huis, door de hondjes dan, wij slapen momenteel wat minder….

Luna slaapt

Een puppy leert snel. Mevrouw weet al precies waar haar eten staat. Ze weet ook dat de keuken een happy place is. Als ik naar de keuken loop, komen er momenteel twee honden achter mij aan. Trippel, trippel, trippel. Mac deed dat al geruime tijd niet meer, omdat ze weet dat ze negen van de tien keer niets krijgt in de keuken. Luna huppelt de hele tijd achter mij aan, maar als Mac ziet dat ik (met Luna achter mij aan) naar de keuken ga, is ze er als de honden kippen bij. Stel je voor zeg… Luna mag natuurlijk niet eerst (of alleen) wat te eten krijgen (dat is door de rangorde feit en daar komt niemand aan).
Daar is Mac ook echt fel in. Luna mag alles van haar, aan haar speeltjes komen, aan haar oren hangen, Mac vindt het allemaal prima. Maar kom niet aan haar eten. Zodra Luna ook maar richting haar voerbak loopt (die we overigens alleen neerzetten op het moment dat er daadwerkelijk gegeten wordt), is Mac even niet zo lief. Terecht. Rangorde.

Mac & Luna in de keuken

Afijn, Mac kent het gevaar der voeten inmiddels wel. Voeten kunnen je schoppen en kunnen op je staart & poten gaan staan. Niet fijn: die kun je maar beter vermijden. Daarom gaat Mac altijd op haar vaste plekje in de keuken liggen, daar waar ze het minst met ‘de voeten’ te maken krijgt. Luna kent nog geen gevaar. Überhaupt niet en al helemaal niet voor voeten. Vrolijk huppelen, van de ene kant van de keuken naar de andere kant. Levensgevaarlijk. Voor mij dan. Heel af en toen valt ze in de keuken in slaap.

Slapen in de keuken

Het tempo in de keuken is er behoorlijk uit. Als ik even een schaaltje, een potje kruiden, een snijplankje of wat dan ook wil pakken, moet ik eerst op de grond kijken, kijken of ik niet per ongeluk op een klein bruin mormeltje ga staan. Vervolgens verplaats ik mijn voet en dat is leuk! Jeej, we gaan spelen. Het leukste spelletje? Lekker tussen je benen door huppelen zonder benul van het gevaar der voeten.
Ja, het tempo is er uit…. En foto’s maken van het eten, is geen optie. Dit doe ik altijd boven en Luna even alleen laten zit er nog niet bij. Dat moet ze nog leren. Dat Mac er ook nog is, vindt ze nog niet zo belangrijk, ze wil dat één van ons aanwezig is, anders raakt ze een beetje in paniek. Het is ook niet niks… het ene moment zit je veilig bij je broertjes & zusjes en dan ineens moet je het doen met twee (enorm grote) rare tweevoeters die niet kwispelen, hijgen of gapen om aan te geven of de situatie ok is.

Geen nieuwe recepten deze week. Geen tijd voor. Echt niet… Lekker buiten spelen en trainen, aandacht voor de hondjes. Gelukkig heb ik nog een aantal recepten ‘in voorraad’ en ik hoop volgende week weer wat meer te kunnen, doordat Luna dan gewoon een tijdje in de bench kan (daar heeft ze nu nog een beetje moeite mee, maar het gaat steeds beter). Op dit moment genieten we vooral van de hondjes én van de rust als beide hondjes slapen.

Mac & Luna

Print Friendly, PDF & Email