Quinoa met aubergine, knoflook & peterselie

3

Gisteren had ik het over eenvoud. Dat eenvoud zo lekker kan zijn. Vandaag ga ik nog even verder…. met dit gerecht: quinoa met aubergine, knoflook & peterselie. Eenvoudig, makkelijk, maar super lekker!

Tegenwoordig, als ik aubergine hoor of lees, moet ik meteen aan Masterchef Australia denken… Niet omdat ik daar een geweldig gerecht voorbij zag komen (dat zag ik wel, want ik geniet elke dag van de gerechten die daar voorbij komen), maar omdat ze het de ene keer over ‘eggplant’ hebben (logisch toch?), maar de andere keer over ‘aubergine’ (met een Engels accent…). De eerste keer dacht ik dat ik één of andere kronkel in mijn hoofd had… dat ik het graag wilde horen omdat ik een aubergine zag, maar het gebeurde weer en ook Alwin merkte het op. Ik heb nog niet kunnen ontdekken waarom ze de ene keer eggplant en de andere keer aubergine gebruiken, maar ze doen het ook met witlof (chicory). Dan hoor je George of Gary ineens ‘witlof’ zeggen… klinkt toch een beetje raar….

Afijn, bovenstaand verhaaltje heeft niets met dit recept te maken, maar ik moest er gewoon weer aandenken omdat ik een paar keer aubergine moest typen! Over het recept valt ook niet zoveel te vertellen. Makkelijk, super lekker, met dit resultaat:

Quinoa met aubergine, knoflook & peterselie

Quinoa met aubergine, knoflook & peterselie

Wij hebben dit gegeten als hoofdgerecht met wat geroosterde cashewnoten erbij. Een stukje vlees is er ook prima bij te serveren en je kunt het ook prima als lunch eten (al zit je daarna wel met een knoflookgeurtje…). Wij vonden het in ieder geval erg lekker. Dit gaat vaker op tafel komen als we eens een keer wat minder tijd hebben!

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

  1. Als je geen knoflookadem wil, maar wel lekker wil eten: verwijder de kern van de knoflookteen. Dat kleine gesproten stukje is verantwoordelijk voor het rieken achteraf.

    • Bedankt voor de tip! 🙂
      Ik heb het al eens eerder gelezen, maar eigenlijk nog nog geprobeerd… toch maar eens doen! 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.