Quinoa bites met courgette & wortel

9

Een heerlijke snack, maar ook een feestelijk bijgerecht: quinoa ‘bites’ met courgette, wortel & kaas.

Bites? Euh… ja… bites, hapjes… wat is een goede vertaling hè…? Het originele recept heet namelijk ‘parmesan quinoa bites‘ en komt van de site Make it and Love it (leuke naam). Ik vind hapjes niet echt een goede vertaling, want het is ook een geweldig leuk & lekker bijgerecht, zoals wij het gisteravond hebben gegeten. Quinoa met groente, dat is toch een volwaardig bijgerecht, dus het is niet alleen maar een hapje. Daarnaast hebben de quinoa bites een heerlijke bite omdat de gehele buitenkant heerlijk knapperig wordt in de oven.

Dus ik vond ‘bites’ wel een leuke, toepasselijk naam. Waarom dan geen ‘parmesan quinoa bites’? Ik heb zelf geen parmezaanse kaas gebruikt (maar dat kun jij natuurlijk wel doen) en ik heb meerdere ingrediënten veranderd, dus het zijn niet dezelfde ‘bites’, ik heb me alleen laten inspireren door de ‘bites’ van Make it and Love it.

Afijn, het zijn dus bites geworden en super lekker! Want daar gaat het uiteindelijk om… Weer zo’n typisch voorbeeld van iets wat je snel & makkelijk kunt maken, maar wat dan erg lekker blijkt te zijn. Mmmm! We hebben weer heerlijk gegeten. En zo’n leuk, in een vorm gebakken ‘hapje’ maakt het ook wel een beetje bijzonder! En dat voor een snelle vrijdagavond maaltijd. 🙂

Als je ze liever als (super gezonde) hapjes eet, ‘s avonds bij een glaasje wijn of als lunch: je kunt ze de volgende dag gewoon even opwarmen in de magnetron (aldus de schrijfster van Make it and Love it).

Print Friendly, PDF & Email

9 reacties

  1. Pingback: Top 10 recepten - 1 jaar MiCook - MiCook

    • Hoi Loes, ja hoor, dat kan prima! Misschien wel wat extra quinoa, wortel (of eventueel gebakken champignons) toevoegen!

  2. Pingback: Quinoa beißt mit Zucchini und Karotten www.micook.nl / ... - Gesundes Essen

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.