Quinoa gehaktballen met champignons

9

Heerlijke quinoa gehaktballen met champignons! Dat aten wij (onder andere) afgelopen zaterdag.

Ik kreeg namelijk klachten van de man…. ja, echt! Hij liet voorzichtig vallen dat we de laatste tijd wel heel vaak eenpansgerechten eten en vond dat het weleens tijd werd voor wat variatie. Drie verschillende gerechtjes ofzo. Dus. Nou heeft hij natuurlijk wel een klein beetje gelijk (…..), want vooral doordeweeks vind ik het wel erg makkelijk/snel om een ovenschotel te maken,  een salade, wat pasta of rijst, alles bij elkaar in de pan en hup op tafel.  Heerlijk toch!?

En daar zit je dan met je goeie gedrag. Meneer wil drie gerechten. In het weekend dan maar! Want lief als ik ben (….), dat regel ik voor hem! Mag hij meteen meehelpen met het draaien van de gehaktballen, want hij is van het vlees…. (uch). Wat kookboeken & tijdschriften doorbladeren, recepten uitzoeken, boodschappen doen en zaterdag gingen we aan de slag. Groente, vlees & aardappelen, alleen dan net even anders. Het recept voor de groenten (groene boontjes met kastanjechampignons), komt deze week online, de aardappelen (gewone & zoete) heb ik frietjes van gesneden en gebakken in de ActiFry en de quinoa gehaktballen met champignons vind je hieronder! Dat hebben we gegeten. Drie gerechtjes. Man blij, ik blij, want we hebben zitten smullen!

Quinoa gehaktballen met champignons

Quinoa gehaktballen met champignons

Het recept van deze heerlijke quinoa gehaktballen met champignons komt uit het gave kookboek ‘Koken met Quinoa‘. Een tijdje geleden (toen wij aan het genieten waren in Spanje) kreeg ik een Twitter berichtje van Caroline dat ze dit boek was tegengekomen en het echt wat voor mij vond! Super lief! Tessa reageerde meteen dat ze het hier helemaal mee eens was. Ik was het er ook mee eens en bij thuiskomst heb ik het boek meteen besteld! Ik hou van quinoa!

De quinoa gehaktballen hebben de primeur: het eerste recept uit het boek (met wat kleine aanpassingen), maar er zullen er nog vele volgen, want ik vind het een erg fijn boek! Bedankt Caroline!

Print Friendly, PDF & Email

9 reacties

  1. Pingback: Groene boontjes & kastanjechampignons uit de oven - MiCook

  2. Pingback: Groenteschotel met kip & Garam Massala - MiCook

  3. Pingback: Quinoa met kastanjechampignons & knoflook - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.