Quinoa kerstcake

18

Een heerlijke quinoa kerstcake!

Of een kerstbrood natuurlijk, dat kan ook, het is maar net hoe je het wil noemen… maar ik vond kerstcake wel toepasselijk, want hij is erg lekker! Niet dat brood niet lekker is hoor, maar ik vind hem net iets meer weg hebben van een cake.

Geïnspireerd op de quinoa broodcake van een tijdje geleden (kijk, toen kon ik ook al niet kiezen tussen een brood en een cake…). Wederom een cake zonder suiker, zonder ei, zonder zuivel, zonder soja & zonder gluten! Maar mét smaak! Zacht, zoet met een bite!

Quinoa kerstcake

Quinoa kerstcake

Na het maken van het kerstbrood van amandelmeel (ook super lekker), wilde ik nog een kerst-achtige cake/brood maken, maar dan met quinoameel, vooral omdat de vorige versie zo enorm in de smaak viel (en niet alleen bij mij). Ik heb een paar kleine ‘dingen’ aan het recept veranderd en daarnaast cranberry’s, rozijnen & krenten toegevoegd. De pecannoten vervangen door fijn gehakte hazelnoten (door het beslag in plaats van over de cake) et voilà: een quinoa kerstcake.

Goed gevuld, maar er is nog plaats voor wat extra gedroogd fruit en/of noten. Je kunt hem natuurlijk ook ‘vullen’ met amandelspijs (gebruik de werkwijze zoals beschreven bij het kerstbrood van amandelmeel), maar wij vinden hem zo ook al heel erg lekker! 🙂

Fijne feestdagen

Print Friendly, PDF & Email