Quinoa mediterrane stijl

7

Quinoa mediterrane stijl met courgette, paprika, tomaten, feta & heerlijke Spaanse ham. Gemaakt in Spanje.

Ja, ook tijdens de vakantie heb ik in de keuken gestaan… Niet vaak hoor (we hebben ons flink laten verwennen), maar na anderhalve week had ik zo’n zin om weer eens te koken en in een fatsoenlijke maaltijd. Boodschappen doen dan maar… en dat is echt geen straf in Spanje. De supermarkten zijn over het algemeen erg groot. De lokale supermarkten zijn dan weer klein & lekker knus, maar in de grotere steden heb je enorme supermarkten. Met niet alleen de gebruikelijke producten, maar veel meer. Kleding, boeken, servies etc. Een soort Makro eigenlijk, alleen heb je geen pasje nodig. En een stuk rustiger en dat vond ik wel erg fijn!

De producten die ik normaal in een natuurwinkel koop, koop je daar gewoon in de supermarkt. Niet alles, maar wel veel! Mensen met een voedselallergie worden waarschijnlijk ook erg blij, want glutenvrije en/of suikervrije producten in overvloed. Andere producten zijn dan weer minder ‘normaal’. Een gewoon pak yoghurt kon ik niet echt vinden. Dan maar potjes met naturel yoghurt. Maar ook naturel is niet echt naturel, want het meeste is nog gezoet. Het was dus even opletten…

De ingrediënten voor deze maaltijd waren echter makkelijk te vinden. De quinoa stond in het ‘natuurwinkel-schap’ en toen ik het zag staan, had ik er meteen zin in! Wel wat duurder dan in Nederland, maar dat mag wel een keer op vakantie toch?! De Spaanse ham (ik heb nog getwijfeld om garnalen toe te voegen, maar die hammen zijn zoooo lekker!) is ook niet erg moeilijk te vinden (het ligt er in overvloed) en de groenten lagen gezellig allemaal bij elkaar. De paprika’s zijn een stuk groter dan in Nederland: geweldig!

Afijn, boodschappen in huis en lekker koken (in het vakantiehuis zat een kookeiland!). Super! Ik heb me wel vermaakt. Ok, de messen waren niet erg scherp en ik had niet zoveel keus in pannen, maar dat mocht de pret niet drukken. Daarna deze heerlijke maaltijd in het zonnetje opgegeten. Wat wil een mens nog meer!? We hebben genoten!

Quinoa mediterrane stijl

Quinoa mediterrane stijl

Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek - week 25 - MiCook

  2. Pingback: Mijn kookweek - week 45 - MiCook

  3. Pingback: Mijn kookweek - week 2 - MiCook

    • Wat leuk om te lezen, Anika! 🙂

      Jaaa, dit is echt zo’n gerecht om stiekem altijd teveel te maken zodat je er de volgende dag nog eens van kunt genieten! 😉

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.