Quinoa met kip, aubergine & peer

4

Eindelijk… aubergine!

Dit gerecht stond eigenlijk voor afgelopen maandag op de planning, maar toen kwam ik er, vlak voor het koken, achter dat ik geen aubergine had meegenomen. Tenminste, hij was nergens te bekennen…. ik heb alles afgezocht…

Maandag moest ik dus improviseren en de rest van de week had ik niet echt zin/tijd om boodschappen te doen en ik kwam ook nog aardig uit met alles wat ik wél gekocht had.

Maar vrijdag is boodschappen-dag en dit keer stond de aubergine boven aan het lijstje, groot & dik geschreven! Ja, ik maak gebruik van een boodschappenlijstje… Het voelt soms alsof ik de enige ben in de supermarkt die netjes haar lijstje afwerkt, maar anders vergeet ik altijd wel iets. Ik ben geen fan van boodschappen doen, dus de volgende dag weer een tripje naar de supermarkt is voor mij geen optie. Ik doe twee keer per week boodschappen (vanwege verse ingrediënten is het moeilijk om het bij één keer te laten) en meer niet. Dus ja, dan heb ik gewoon een lijstje nodig. Gebruik jij ook een boodschappenlijstje of doe je alles uit je hoofd?

Afijn, de aubergine is binnen dus ik kon eindelijk het gerecht maken dat eigenlijk al voor maandag op de planning stond: quinoa met kip, aubergine & peer.  Ik werd geïnspireerd door dit recept op Vegalicious waar aubergine & peer gecombineerd worden. Dat leek me wel errug lekker (ik ben namelijk dol op warm fruit). Ik heb het recept behoorlijk veranderd… Zo heb ik kip toegevoegd (de man was wel weer toe aan wat vlees, je kunt het ook prima weglaten hoor…) en quinoa (maar bijvoorbeeld couscous of rijst gaan ook prima hoor). Een complete maaltijd dus waar we heerlijk van hebben zitten smullen. Eindelijk…. aubergine! 🙂

Quinoa met kip, aubergine & peer

Quinoa met kip, aubergine & peer

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Een vraagje over de Jim jams. Bij mij zakt de koek bij het afkoelen helemaal in! Moet je het soms met hetelucht bakken, of kan het iets anders zijn? Op de foto zijn ze zo mooi hoog…

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 9 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.