Quinoa ratatouille

6

Ratatouille…

Als ik dat hoor/lees moet ik meteen aan die geweldige film denken… Welke? Nou, Ratatouille. Je kent hem vast wel! Zo niet, snel een keer kijken hoor!

Een tijdje geleden kwam dit recept voor Couscous Ratatouille voorbij op de leuke site Brenda Kookt. Ik dacht uiteraard meteen weer aan die leuke film, maar ik dacht ook: “oeh, wat lekker! Dat ga ik binnenkort ook maken!”. Zo gezegd, zo gedaan.

Afgelopen maandag was het zover. Eerst boodschappen in huis halen. Courgette, paprika, aubergine, cherrytomaatjes. Heerlijk, allemaal verse groente. Ik maakte het alleen niet met Couscous (al vind ik dat ook erg lekker), maar met quinoa, want daar had ik enorm zin in. ‘s Avonds de keuken in: alles snijden & bakken. Het recept is niet heel moeilijk, dus na één keer doorlezen, moest het wel gaan lukken….. (denk je dan…)

Alles was klaar… Even overscheppen op een bord en ik draai me om… liggen daar prachtige cherrytomaatjes mij aan te staren… echt zo van: “hallo, wij hadden ook nog in die pan gemoeten…”. Ow, sjips… vergeten. Wil jij wel ratatouille met cherrytomaatjes, voeg ze dan (125 gram) halverwege aan de pan met groente toe. Waarschijnlijk ontzettend lekker, maar wij hebben ze apart gegeten… Ook goed te doen hoor! Brenda serveerde er nog wat rucola bij, maar daar ben ik niet zo’n fan van, dus dat heb ik weggelaten. Hoe dan ook, we hebben heerlijk zitten eten! Quinoa met veel groente: lekker!

Ratatouille met quinoa

Ratatouille met quinoa

Print Friendly, PDF & Email