Quinoa trifle met perzik & abrikoos

3

Gisteren was echt een quinoa-dagje… ik ben er de dag mee begonnen, een choco-quinoapapje als ontbijt, tijdens de lunch heb ik genoten van een heerlijke zoete quinoa omelet en het toetje van de dag was ook met quinoa. Je kunt zoveel kanten op met quinoa!

Ik heb een boek liggen, The complete idiot’s guide Quinoa Cookbook met 300 bladzijdes vol recepten met quinoa. Er gaan dus echt nog wel wat recepten volgen met quinoa…

Dit recept komt niet uit het boek, maar is ontstaan door het recept ‘Cinnamon Apple Quinoa Parfait‘ dat ik tegen kwam via Pinterest. Ik heb het nagerecht compleet anders gemaakt, maar door dit recept kwam ik wel op het idee om ‘mijn’ trifle te maken. Combineer dat met nog wat andere ideeën die ik nog ergens in mijn hoofd had/heb zitten et voilà, er staat een heerlijk nagerecht op tafel.

Waarom het nagerecht een parfait wordt genoemd, begrijp ik niet helemaal, want er komt geen diepvries aan te pas…en geen ijs…ik vond dat dus geen toepasselijke naam en heb het toetje een trifle genoemd, want dat is het! Een quinoa trifle met perzik & abrikoos!

Trifle

Trifle is een nagerecht uit de Engelse keuken. Trifle betekent zoiets als luchtig niemendalletje, een snuisterij of een wissewasje. Het is eigenlijk een raadsel waarom dit klassieke Engelse dessert zo wordt genoemd, want het is bepaald geen luchtig toetje. Trifle bestaat uit meerdere lagen in een glas of glazen kom. De klassieke trifle heeft als onderste laag stukjes cake met daarop sherrygesprenkeld; hieroverheen wat vers fruit, bijvoorbeeld aardbeien of perziken en ten slotte een laag vla of custard. Er zijn echter vele variaties mogelijk: de cake kan vervangen worden door koekjes of brownies, en in plaats van vla kan het toetje ook afgedekt zijn met ijs.

Er bestaan Trifles in ‘normale’ formaten (zoals dit recept), maar er bestaan ook iets grotere trifles! 😉

Bronnen: Wiki, Kookrubriek, Tumblesintowonderland (foto).
Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

  1. Pingback: Een half jaar koken & bakken | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.