Rabarber-appelmoes

3

Rabarber-appelmoes met een mooi, zacht kleurtje en een mooie, zachte smaak!

Een tijdje geleden maakte ik deze heerlijke rabarbermuffins en daardoor had ik nog een paar stelen rabarber liggen die toch echt op moesten. Ik besloot rabarbermoes te maken, maar aangezien ik niet heel veel rabarber meer had liggen, wilde ik er wat aan toevoegen. Geen aardbeien (alhoewel… wel erg lekker!), maar iets anders…

Ik keek in het boek Georgie Porgie van George Calombaris (iets in mij zei dat daar een rabarbermoes-recept in stond) en ja hoor, het allereerste recept in het boek: rabarber-appelmoes!

Rabarber-appelmoes

Rabarber-appelmoes

Rabarber met de mooie groene appel Granny Smith (afkomstig uit Australië), nog wat sap van een sinaasappel en suiker. Even in een pannetje, pureren en klaar! Achteraf baalde ik een beetje dat ik maar zo weinig rabarber had liggen… Ik maakte namelijk een halve portie (de helft van het recept hier beneden) en die was zo op… De moes was namelijk super lekker! Echt!

Ik was eigenlijk een beetje bang dat het geheel te zuur zou worden. Friszure rabarber met friszure appels…. Aan de andere kant gaat er behoorlijk wat suiker in… zou het dan te zoet worden…? Nee, hij is niet zuur, niet zoet, maar heerlijk ‘zacht’. George schrijft ook bij zijn recept dat deze rabarber-appelmoes zeer geschikt is als fruithapje voor kinderen. Qua smaak zeker, of de hoeveelheid suiker ook geschikt is voor kinderen….?

George geeft ook aan dat deze moes heerlijk is met muesli of met een beetje yoghurt! En daar heeft hij dan weer gelijk in! 😉 Of eet de moes met (Griekse) yoghurt én muesli: nóg lekkerder!

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

  1. Altijd lekker rabarber! Heb toevallig vandaag weer een paar stengels gekocht! Deze combi lijkt me ook wel eens lekker 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.