Rabarbermuffins

7

Hou je van rabarber? Dan gaan deze heerlijke muffins vast in de smaak vallen, want de friszure smaak van de rabarber komt goed naar boven in deze muffins.

Na de rabarbercrumble & de rabarbershake (allebei met aardbeien), maakte ik nog iets met deze mooie roodroze stelen: rabarbermuffins! Dit keer niet in combinatie met aardbeien, maar ‘gewoon’ muffins met rabarber, zodat de smaak van de rabarber helemaal tot zijn recht komt! Nog wat vanille erbij en een beetje suiker bovenop: yum!

Rabarbermuffins

Rabarbermuffins

Bovenop de muffins heb ik wat greinsuiker gestrooid. Ik koop greinsuiker meestal bij ‘onze’ molen. Je kunt het eventueel ook online kopen bij De Zuidmolen. Mocht je nog wat parelsuiker hebben liggen, kun je dat eventueel ook gebruiken. Het is ook een optie om wat suikerklontje te hakken/kapot te slaan zodat je wat ‘brokken’ suiker krijgt. Ga je voor makkelijk? Bestrooi de rabarbermuffins dan met wat witte basterdsuiker.

Heb je nog wat rabarber over en weet je (nog) niet wat je er mee wilt doen? Je kunt in stukjes gesneden rauwe rabarber (goed verpakt) in de diepvries bewaren, maar je kunt er natuurlijk ook een heerlijke rabarbershake van maken!

Fijne zondag! Ga jij nog wat lekkers bakken?

Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

    • Thx, Simone! 🙂

      Ik heb nog één receptje in de planning staan, maar als ik weer rabarber tegenkom, gaat het gewoon mee naar huis! 😉

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.