Hou je van rabarber? Dan gaan deze heerlijke muffins vast in de smaak vallen, want de friszure smaak van de rabarber komt goed naar boven in deze muffins.
Na de rabarbercrumble & de rabarbershake (allebei met aardbeien), maakte ik nog iets met deze mooie roodroze stelen: rabarbermuffins! Dit keer niet in combinatie met aardbeien, maar ‘gewoon’ muffins met rabarber, zodat de smaak van de rabarber helemaal tot zijn recht komt! Nog wat vanille erbij en een beetje suiker bovenop: yum!
Bovenop de muffins heb ik wat greinsuiker gestrooid. Ik koop greinsuiker meestal bij ‘onze’ molen. Je kunt het eventueel ook online kopen bij De Zuidmolen. Mocht je nog wat parelsuiker hebben liggen, kun je dat eventueel ook gebruiken. Het is ook een optie om wat suikerklontje te hakken/kapot te slaan zodat je wat ‘brokken’ suiker krijgt. Ga je voor makkelijk? Bestrooi de rabarbermuffins dan met wat witte basterdsuiker.
Heb je nog wat rabarber over en weet je (nog) niet wat je er mee wilt doen? Je kunt in stukjes gesneden rauwe rabarber (goed verpakt) in de diepvries bewaren, maar je kunt er natuurlijk ook een heerlijke rabarbershake van maken!
Fijne zondag! Ga jij nog wat lekkers bakken?
Rabarbermuffins

By april 27, 2014
Published:- Yield: 12 muffins
- Prep: 20 mins
- Cook: 25 mins
- Ready In: 45 mins
Hou je van rabarber? Dan gaan deze heerlijke muffins vast in de smaak vallen, want de friszure smaak van de rabarber komt goed naar …
Ingredients
- 300 gram Rabarber
- 250 gram Bloem
- 8 gram Bakpoeder
- 125 gram Witte basterdsuiker
- 1 stuks Vanillestokje
- snufje Zout
- 2 stuks eieren
- 75 milliliter Zonnebloemolie
- 150 milliliter Yoghurt
- 12 stuks Papieren muffinvormpjes
- Muffinbakblik voor 12 stuks
- Greinsuiker of basterdsuiker
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden en zet de papieren muffinvormpjes in het muffinbakblik.
- Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de rabarber af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes/blokjes van ongeveer één centimeter. Schraap het merg uit het vanille stokje.
- Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, de suiker, vanillemerg en een snufje zout.
- Meng in een andere kom de eieren, zonnebloemolie & yoghurt en roer met een houten lepel door elkaar tot een glad geheel.
- Voeg het ei-mengsel toe aan het bloem-mengsel en roer het geheel kort door elkaar met de houten lepel.
- Spatel vervolgens de stukjes rabarber door het beslag.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Verdeel daarna wat greinsuiker over de muffins.
- Bak de muffins ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen & geniet! Alhoewel... ze zijn warm ook erg lekker! 😉
- Course: Gebak, cake, taart, etc.
- Skill Level: Makkelijk
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
7 reacties
Goedemorgen! Vandaag heerlijke rabarbermuffins online! – http://t.co/Sud3APIq35 Fijne zondag!
Petra van den Berkt liked this on Facebook.
Cambridge Cuisina A Amitaf liked this on Facebook.
Ooo lekker. Je kunt voor mij niet genoeg rabarber lekkers voorbij laten komen hoor!
Thx, Simone! 🙂
Ik heb nog één receptje in de planning staan, maar als ik weer rabarber tegenkom, gaat het gewoon mee naar huis! 😉
met #RABARBER heerlijk combineren… #muffin. http://t.co/Wd8uSqewbg
RT @lekkervanGIJS: met #RABARBER heerlijk combineren… #muffin. http://t.co/Wd8uSqewbg