Pizzadeeg van bloemkool

10

Update: bekijk een vernieuwde versie van de pizzabodem van bloemkool & mozzarella of bekijk een pizzabodem van bloemkool & hazelnoten!

Pizzadeeg van bloemkool? Ja! En het is lekker! 🙂 Toen ik dit voorbij zag komen op Culy.nl, dacht ik meteen: dat ga ik ook maken! Een bodem van bloemkool (& mozzarella) in plaats van deeg: dat moet gezonder zijn! Het oorspronkelijke recept komt van www.eat-drink-smile.com, geeft Culy bij het recept aan. Ik heb niet veel aan het recept veranderd, behalve de aantallen omdat ik een vierkante bakplaat heb en graag de bakplaat helemaal wil bedekken. Het resultaat is daarnaast zó lekker, dat het hier niet kan missen!

Het recept is voor de pizzabodem, de toppings mag je zelf bedenken. Ik heb dit keer de ene kant belegd met tomatensaus en (van te voren) gebakken paprika’s & champignons en de andere kant belegd met  tomatensaus, plakjes tomaat & salami. Wat kaas er overheen en smullen maar!

 

Print Friendly, PDF & Email