Super lekkere Allison-bodem!

3

Vanavond heb ik een broccoliquiche gemaakt met een super lekkere bodem! Dit is de derde keer dat ik deze bodem heb gemaakt en het blijft smullen! Ik vind hem echt super lekker! Ik heb hem twee keer gemaakt voor een broccoliquiche en één keer voor een fruitpizza (zonder de peterselie)! Erg veelzijdig dus! Hij is ook prima te gebruiken als ‘gewone’ pizzabodem. Een prima (gezonder) alternatief voor bladerdeeg en gewoon super lekker (of had ik dat al gezegd?)!

Het recept komt oorspronkelijk van Mathilde in de Allerhande. Mathilde verteld bij het recept ook nog een stukje over de oorsprong van de bodem:

Ik probeer mijn Franse wortels zoveel mogelijk over te dragen op onze kinderen. Ik maak regelmatig recepten die ik heb meegenomen uit Frankrijk’. Een van de favorieten is broccoliquiche van haar moeder. ‘Het bijzondere zit ‘m in de bodem: die is namelijk gemaakt van broodkruim’, vertelt moeder Cathy. Zij maakt deze hartige taart thuis in Frankrijk met een geitenkaas uit Bretagne en “pain de siègle”, een stevig brood. Mathilde is in Nederland op zoek gegaan naar alternatieven voor deze authentieke Franse ingrediënten. ‘Ik ben heel tevreden over mijn Hollandse versie van dit heerlijke gerecht. 

Hieronder het recept! Echt een keer proberen hoor! 😉

Print Friendly, PDF & Email