Rijst met chorizo, komijn & tomaten

8

Een heerlijk gerecht voor een relaxte vrijdagavond: rijst met chorizo, komijn & tomaten. Wijntje erbij & genieten: een fijn begin van het weekend!

Maar ook op een andere dag een geschikt gerecht hoor! Na ongeveer 45 minuten staat er een heerlijk geurend gerecht vol smaak op tafel en tussendoor kun je nog wat andere kleine dingen doen (het dessert klaarmaken bijvoorbeeld), want de meeste tijd zit in het garen van de rijst.

Rijst met chorizo, komijn & tomaten

Rijst met chorizo, komijn & tomaten

Het recept komt uit het boek Easy van Bill Granger. Bill schrijft zelf over het recept:

Dit is mijn bastaardkind ontstaan uit twee lievelingsgerechten: arroz rojo – de tomatenrijst die in Mexico bij vrijwel elke maaltijd wordt geserveerd – en de cajun ‘dirty rijst’ uit de zuidelijke staten van Amerika.

Waarom Bill het gerecht ‘rijst met chorizo, komijn & tomaten’ noemt en bijvoorbeeld niet de duidelijk aanwezige sperziebonen noemt in de titel van het recept, weet ik niet precies, maar aangezien ik maar weinig aan het recept heb veranderd (ik heb alleen wat minder chorizo en meer sperziebonen gebruikt), heb ik de titel ook maar hetzelfde gehouden. 🙂

Owja, ik heb voor mezelf de koriander achterwege gelaten, want daar hou ik gewoon niet zo van. Gemalen koriander vind ik prima, maar korianderblad… ik kan er maar niet aan wennen. Afijn, die kun je dus prima weglaten, want ook zonder was het super lekker!

Bron: Easy.
Print Friendly, PDF & Email

8 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek - week 13 - MiCook

  2. Pingback: Getest en goedgekeurd april | Puurweb

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.