Rijst met kip, ananas & kokos

2

Rijst met kip, ananas & kokos. En paprika, en cashewnoten, maar dan wordt de titel zo lang… 😉

Einde van de week… tijd om restjes op te maken, aangevuld met wat ‘altijd in voorraad-ingrediënten’. Een kijkje in de koelkast: goh, niet veel restjes… een rode paprika & een groene. That’s it. Heb ik nou zo goed inkopen gedaan of juist niet…?! Nou ja, dan maar op zoek naar een recept met paprika. Eerst in mijn ‘ik kom een lekker recept tegen, dus sla hem op-lijst’ kijken in Evernote: handig & makkelijk zoeken!

Mijn oog viel meteen op het gerecht van ‘Eetlust Els‘: Kip met ananas, paprika en cashewnoten. Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit recept in mijn lijstje plaatste (waarschijnlijk meteen toen ik hem zag, dus dat was begin oktober): dat moest het gaan worden.

Heerlijk! Beetje ananas erbij, lekker fris en toch zo langzaam aan maar wat ingrediënten op mijn bord die wat meer bij de lente/zomer passen (ik ben zooo toe aan wat warmere dagen met zon!). Nee, verse ananas, zoals Els in haar gerecht heeft verwerkt, behoorde niet tot mijn ‘restjes’, maar een blikje ananas staat eigenlijk altijd wel in de kast. Ideaal om een lekker toetje mee te maken, zoals gegrilde ananas met kaneelricotta.

De rest van de ingrediënten dan maar bekijken: kip ligt altijd wel in de diepvries, vissaus & oestersaus heb ik ook, rijst in overvloed, knoflook hoort ook standaard in mijn keuken, dus ik was al een heel eind. Geen lente-uitjes, geen rode peper en geen ui (ik ben nu eenmaal niet zo van de ui, ik heb ze maar weinig liggen…). Ach, zonder kan ook prima smaken toch?! Ik mis ui niet vaak… het pepertje gaan we misschien wel missen, maar daarentegen heb ik wat extra paprika toegevoegd.

We hebben heerlijk zitten eten! Wat is het toch leuk om met ‘restjes’ weer een lekker gerecht te maken. Vooral de ananas vond ik erg lekker, maar ik ben nu eenmaal gek op warm fruit! Bedankt Els, we hebben genoten van onze maaltijd, met een vleugje zon! 😉

Heerlijk rijstgerecht met een beetje zon! ;)

Heerlijk rijstgerecht met een beetje zon! 😉

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

    • 😀 Haha! Hij stond al zo lang op mijn lijstje, het moest er eens van komen en ik heb er zooo geen spijt van! 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.