Rijstovenschotel met spinazie

1

Een rijstovenschotel met spinazie, kastanjechampignons, parmezaanse kaas & pijnboompitten: een goed begin van de week!

Geen hamblokjes toegevoegd (dat kan natuurlijk prima) want het is maandag, dus meatless monday. En omdat we zondag al genoeg vlees hebben gegeten, de overheerlijke Beef Wellington stond namelijk op tafel, was het geen probleem om een dagje geen vlees te eten. Juist lekker veel groente en wat pitten om het geheel nóg lekkerder te maken. Wij hebben in ieder geval weer zitten smullen.

We eten niet super vaak rijst, maar als we rijst eten, is het meestal in een wokgerecht of rijst apart geserveerd bij een lekker groentegerecht en/of stukjes vlees/vis. Rijst in een ovenschotel eten we eigenlijk bijna nooit. Al eerder aten we de rijstovenschotel met kip & amandel en die was erg lekker, dus nog een keer een rijstovenschotel maken, vond ik niet erg! Ook deze was weer erg lekker, dus ik ga ongetwijfeld nog een keer  experimenteren met een rijstovenschotel, het geeft toch iets extra’s aan je gerecht.

Onderstaand recept is genoeg voor 4 normale eters, maar als je stevige eters hebt, kan het geen kwaad om er nog een stukje vlees of vis bij te serveren of hamblokjes toe te voegen of wat extra kastanjechampignons, ook erg lekker!

Inspiratie: 101cookbooks.
Print Friendly, PDF & Email

1 reactie

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 50 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.