Rijstpudding

5

Lekker ouderwets: rijstpudding als nagerecht, maar o zo lekker!

Rijstpudding is echt een wereldgerecht… het is populair in veel landen ter wereld en kent vele recepten, met uiteenlopende ingrediënten. Er bestaan zelf hartige versies, maar meestal wordt het zoet gegeten. Dit recept is een echte zoete rijstpudding. Heerlijk!

Ik heb hem een tijd geleden al eens gemaakt (voordat ik deze website begon) en toen hebben we echt zitten smullen.

Gistermiddag bladerde ik mijn map weer eens door en zag ik dit recept voorbij komen… mmm, ik kreeg er meteen zin in. Aangezien we nog geen toetje in de planning hadden, heb ik gekeken of ik alle ingrediënten in huis had en ja hoor, ik kon aan de slag! 🙂

Rijstpudding kan warm worden gegeten, maar ook koud en wij vinden hem koud het lekkerst. Bij het originele recept is de laatste stap: “verdeel de rijstpap over vuurvaste schaaltjes. Bestrooi met suiker en leg er een klontje boter op. Zet onder de hete grill tot de suiker karamelliseert“. Dit stapje heb ik achterwege gelaten omdat ik eerst dacht dat je dit met de warme pudding moest doen, maar dankzij de reactie van Tonia (zie hieronder) weet ik nu dat je dit ook met de koude versie kan doen, zonder dat de pudding warm hoeft te zijn! 🙂

In dit recept verwerk je een vanillestokje, erg lekker en het effect is zo leuk, die zwarte spikkeltje zien er erg mooi uit, vind ik. Wil je weten hoe je het best een vanillestokje kunt verwerken? Bekijk dan onderstaand filmpje.

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 35 | Maaikyz iCook

  2. als je de suiker carameliseert wordt de pudding niet warm, net als bij crème brûlée, daar is de “pudding” ook heerlijk koud, het laagje krokant en zoet (en zoals je zelf al aangeeft: ook lekker met wat poedersuiker bovenop). De suiker is zo klaar en het geeft net dat beetje meer, waardoor een toetje een dessert wordt!

    groeten,
    Tonia

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.