Rijstsalade met komkommer, noten & feta

10

Het is  lente! Ja, echt!

Ook regen en ochtendkou (en middagkou en avondkou….) horen bij de lente. Nee, ik ben écht geen fan van regen, maar het is wel even nodig, want het was zo droog buiten. En nee, het is niet prettig om in de regen te lopen met de hond en het was toch wel heel erg fijn dat het hondje mooi schoon bleef (met die blubber gaat dat dus echt niet meer lukken), maar ik vind het erg fijn dat de temperaturen langzaam stijgen en het niet meer zo ijzig koud is.

Weg met de zware kost, de stamppotten en al dat andere winterse eten. Tijd voor wat lichtere kost! Bijvoorbeeld deze heerlijke rijstsalade. Ok, ik heb nog wel een beetje gesmokkeld… Ik heb de salade lauwwarm gegeten (en dus de rijst niet afgespoeld zoals in onderstaand recept staat), want ik had het toch nog een beetje koud en eigenlijk wel heel veel zin in een warme maaltijd.

Ik heb deze rijstsalade gegeten als avondeten, maar het is natuurlijk ook een heerlijke lunch, een fijn bijgerecht en eet je alleen, zoals ik gisteren, dan is het een super lekker avondmaal: je kunt er alle kanten mee op!

Ik weet niet meer precies waar ik het recept heb gevonden (dat krijg je als recepten uitknipt…), maar ik denk dat ie in de Viva stond. Ik heb het recept een beetje veranderd. Zo staat bijvoorbeeld bij het originele recept dat je er nog wat olijfolie en verse basilicum doorheen kunt doen, maar ik had geen verse basilicum in huis (gedroogde was wel een optie geweest). Na het proeven, vond ik het eigenlijk wel goed zo, want ik heb echt heerlijk zitten eten. Kom maar op met die lente!

Rijstsalade met komkommer, noten & feta

Rijstsalade met komkommer, noten & feta

Print Friendly, PDF & Email

10 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 16 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 17 | Maaikyz iCook

  3. Pingback: Mijn kookweek - week 21 - MiCook

  4. Pingback: Win! Een notenpakket van Veganuts! - MiCook

  5. Pingback: De makkelijke maaltijd - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.