Risotto met tuinbonen & chorizo

2

Lang, lang geleden aten wij weleens risotto… vroeger… voordat de zomer begon.

Ok, ik overdrijf een beetje, maar het voelt wel lang geleden. Je kunt een risotto natuurlijk heel ‘zomers’ maken, maar op de één of andere manier hebben we de hele zomer geen risotto gegeten, de laatste keer was ergens eind juni. We aten toen een (toch wel zomerse) citroenrisotto met komkommer & garnalen.

Afgelopen woensdag was het weer tijd voor risotto. We hadden het nodig. We (ja, voor de verandering stonden we gezellig samen te koken) doken de deuken in om risotto met tuinbonen & chorizo te maken. Alwin begon met het snijden van de chorizo, ik verzamelde alvast alles zodat we aan de slag konden. Toen Alwin de tuinbonen zag, trok hij een bedenkelijk gezicht, maar zei verder niets… Ik ging vrolijk verder en een klein half uur laten zaten we aan tafel met een heerlijk bordje risotto met tuinbonen & chorizo!

Risotto met tuinbonen & chorizo

Risotto met tuinbonen & chorizo

Alwin nam een hap… en nog een hap…. er begon een glimlach op zijn gezicht te komen: “ooooh, zo vind ik tuinbonen wél lekker”. Ik kreeg ook een glimlach op mijn gezicht. Met een glimlach hebben we samen zitten smullen van deze heerlijk geurende & smakende risotto!

Ik heb gebruikt gemaakt van ‘verse’, zachte chorizo. Als je geen verse chorizo kunt vinden, kun je ook prima de gedroogde versie gebruiken. Voeg de chorizo dan pas toe vlak voordat je de rijst toevoegt, je hoeft ze dan niet eerst te bakken. Voor de variatie kun je ook een gesnipperd uitje toevoegen (samen met de knoflook).

Inspiratie: Elle eten.
Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.