Rode kool quiche met appel & geitenkaas

6

Zaterdag… wat meer tijd om te koken, een koude dag (ja, de temperaturen gaan nu écht dalen): een goede reden om een heerlijke quiche te maken.

Dit keer een heerlijke rode kool quiche met appeltjes & geitenkaas. Echt een super combinatie! Heerlijk op een koude dag als deze…

Voor de wandeling met de hond kwamen de dikke handschoenen, muts & sjaal uit de kast, want zonder was het toch wel echt koud. Met alle extra kledingstukken bleef er alleen nog een koud neusje over… Heerlijk warm inpakken, pakje zakdoeken mee (voor de koude neusjes en de tranende ogen door de koude wind) en lekker wandelen, zonnetje erbij, Mac die gewoon het water in springt (niets is haar te koud): genieten!

En dan ‘s avonds heerlijk eten… Rode kool met appeltjes vind ik een geweldige combinatie (ze verkopen het ook niet voor niets in potjes…) en vers is het super lekker. Eerst even de rode kool bakken, appeltjes erbij, nog wat appelsap, kaneel, even laten stoven: yum! En dat dan in een quiche, mét geitenkaas er bovenop. Geweldig!

Rode kool quiche met appel & geitenkaas

Deze quiche is prima te maken met bladerdeeg (en daardoor sneller te maken, neem dan 4-6 vellen bladerdeeg), maar zoals ik al aangaf bij de broccoli taart met tomaatjes, zijn wij helemaal om en maken wij ons deeg voor hartige taart voortaan zelf. Super lekker. Het is wel even wat meer moeite, maar in de tijd dat het deeg ligt te rusten in de koelkast, kun je de vulling van de quiche maken en daar ben je in dit geval wel een half uurtje mee bezig, dus zoveel extra tijd kost het niet. Gewoon een keer proberen, het is écht lekker! 🙂

Ik had een vrij grote rode kool en dat bleek iets teveel te zijn voor mijn quiche, dus zorg dat je een kleinere koopt als je deze quiche wilt maken (ik denk ongeveer 500 gram). Je kunt de rode kool in reepjes snijden, maar ik vind het makkelijker om hem even grof te raspen. Heb je geen geschikte rasp en wil je weten hoe je een rode kool het beste kunt snijden, bekijk dan even het filmpje hieronder!

Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 2 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 3 | Maaikyz iCook

  3. Pingback: Bulgur met rode kool, appeltjes & cranberry | Maaikyz iCook

  4. Pingback: Volkoren groentetaart

  5. Pingback: Limoenquinoa met rode kool, kip & pinda's - MiCook

  6. Pingback: Driemaal rode kool | Spruitenieren

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.