Roggepap met appel & noten

10

Ontbijten met appeltaart? Het kan (bijna) met dit overheerlijke ontbijt! Roggepap van roggevlokken met appel & noten, een soort appeltaartje met een dot slagroom, euh… Griekse yoghurt! Klinkt goed, toch?!

Ik vond de smaak in ieder geval aardig in de buurt komen van een echte appeltaart. Niet zo zoet (ligt ook een beetje aan het soort appel) en ok, de ‘rand’ mist, maar verder… Om er nog meer áppeltaart’ van te maken, kun je natuurlijk altijd rozijnen of krenten toevoegen, maar zo was het in ieder geval ook al erg lekker. Een goed begin van de dag!

Roggepap met appel & noten

Roggepap met appel & noten

Het recept (met wat kleine aanpassingen…) komt uit het boek Het beste dieet ter wereld – kookboek. Ik moet het boek nog aandachtig lezen, dus of er in dit boek écht het beste dieet ter wereld staat beschreven, kan ik nog geen zinnig woord over zeggen, maar de recepten spreken mij erg aan en ik heb meteen dit lekkere ontbijt gemaakt.

Ik gebruik roggevlokken eigenlijk vooral voor granola en deze heerlijke crackers, dus vond het wel leuk om eens roggepap met de vlokken te maken. En dat is goed bevallen! Je kunt de roggevlokken natuurlijk ook vervangen door havervlokken, maar als je ze in huis hebt: gewoon een keer proberen, hartstikke lekker! En heb je ze niet in huis, je kunt de vlokken kopen bij de natuurwinkel.

Print Friendly, PDF & Email

10 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.