Snijboon roerbak met gebakken banaan

6

Snijboontjes, kalkoen, rijst, cashewnoten én gebakken banaan: ons avondeten. Makkelijk & lekker.

Nu ik wat meer tweepersoons gerechten probeer te maken (het recept is in dit geval ook voor twee personen), omdat ik zo min mogelijk eten wil weggooien, hou ik ook weer eten over… gelukkig nog niet verwerkt, dus kan ik het weer in een ander gerecht verwerken. Daarnaast probeer ik de zakjes/potjes uit mijn voorraadkast weg te werken omdat ik die eigenlijk niet meer wil gebruiken, lekker ‘alles’ zelf maken of voorbereiden.

Gisteravond heb ik geprobeerd wat ‘weg te werken’. Ik had nog een zakje Lassie Wok Toverrijst (mét extra vezels) liggen (vaak eten we pandan rijst uit de rijstkoker, of risotto natuurlijk), nog kalkoenfilet over van de Linzencurry (kun je natuurlijk ook invriezen) en nog een zakje gesneden snijboontjes (soort van impuls aankoop omdat ik ze zo ontzettend lekker vind). Prima maaltijd toch! Lekker met kerrie, bedacht ik mij.

Om het af te maken nog wat gebakken banaan er bij (bananen liggen altijd wel op de fruitschaal). Met kerrie… want de dag ervoor keek ik naar Rudolph op 24kitchen (zó leuk): hij maakte Groente in kokosmelk met gebakken banaan waarbij hij de banaan in bloem & kerrie wentelde en even bakte. Prima aanvulling op ‘mijn’ maaltijd en super lekker.

Het hoofdingrediënt van vandaag is snijboon. Iets meer informatie over de snijboon voordat we aan het recept beginnen:

Snijboon

Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen.

Rare snijboon!

Wat is de oorsprong van de uitdrukking “een rare snijboon”? Een rare snijboon is een snijboon van een afwijkend model. Deze snijboon paste niet echt goed in de snijbonenmolen en was dus lastig bij het malen. Een rare snijboon is dus iemand die wat ‘afwijkend’ is.
Bronnen: Veggipedia, 2x2, appeltje (foto).
Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 32 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Rudolph’s heerlijke macaroni met banaan | Maaikyz iCook

  3. Pingback: Snijbonenpotje met quinoa | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.