Spaghetti met broccoli, limoen & amandelen

3

Een snelle, makkelijke, maar erg smakelijke maaltijd voor als je een keer wat minder tijd hebt: (volkoren) spaghetti met broccoli, limoen & amandelen. Dit recept komt uit Light koken van februari dit jaar: ‘volkoren pasta met broccoli en amandelen’. Het maakt dus niet uit welke pasta je pakt (als ie maar volkoren is), maar op de bijbehorende foto is spaghetti gebruikt en dat ziet er wel vrolijk uit!

Ik had nog een half pakje volkoren spaghetti liggen, dus dat kwam goed uit. Ik heb alle ingrediënten uit het recept gehalveerd, om er een tweepersoons gerecht van te maken, behalve de broccoli. In het recept staat dat je 1 broccoli (in roosjes) moet verwerken voor vier personen, maar dat vind ik wat weinig, dus we hebben de broccoli lekker samen op zitten peuzelen. Ik heb de broccoli niet gekookt (zoals in het recept staat), maar gestoomd in de VitaCuisine: ik vind dat de smaak van de broccoli dan veel beter tot zijn recht komt.

Omdat Alwin altijd wel van wat vlees of vis houdt en dat niet standaard in dit recept zit, heb ik wat blokjes zalm (met komkommer) op tafel gezet. Alwin heeft de blokjes zalm door de spaghetti gedaan en vond dat bijzonder smakelijk: een serveertip! Ik heb de blokjes zalm lekker met komkommer opgegeten (heerlijke combinatie) omdat ik de pasta al lekker genoeg vond! 🙂

Bron: Ziltezee (foto)
Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.