Spaghetti met kastanjechampignons, spinazie & walnoten

7

Een heerlijk begin van de week: volkoren spaghetti met romige kastanjechampignons & spinazie gebakken in knoflook met een beetje walnoten: yum!

En ja, weer Meatless Monday, straks maken we er nog een gewoonte van. Ach, ik vind het helemaal niet erg om één (of twee) keer per week geen vlees/vis te eten. Ik mis dat totaal niet… Zeker niet als er nog wat noten door heen gaan, heerlijk!

 

Dit makkelijke, snelle, maar lekkere recept is een combinatie van twee recepten uit de Allerhande: spinaziespaghetti & romige spinaziepasta. Beide recepten komen uit 2009. Ik ben bezig met het doorbladeren van de kofferbak vol kooktijdschriften en kwam deze recepten op dezelfde dag tegen. Even wat combineren, wat eigen inbreng en klaar! Leuk hoor, al die kooktijdschriften doorbladeren… inmiddels loopt mijn hoofd wel over van ideeën, maar beter dit dan geen inspiratie! 🙂

Nog even wat informatie over de kastanjechampignon en dan snel door naar het recept.

Kastanjechampignon

De kastanjechampignon lijkt qua grootte en vorm op de witte champignon. Het verschil zit ‘m in de bruine kleur en de nootachtige smaak. Bovendien bevat de kastanjechampignon minder vocht waardoor hij minder slinkt bij het bereiden. Champignons (dus ook kastanjechampignons) tellen ook mee voor de aanbevolen 200 gram groente per dag. Op sommige voedingswaarden scoren champignons zelfs beter dan groente. Geen wonder dat paddenstoelen ook wel supergroente worden genoemd. Zo zijn champignons een belangrijke bron van vitamine B2 , vitamine B3, foliumzuur en van de mineralen kalium en fosfor. Daarnaast zijn champignons rijk aan vezels en koper. Met 100 gram gebakken champignons krijg je al 30% binnen van de hoeveelheid koper die je dagelijks nodig hebt.

Bewaar (kastanje)champignons niet bij sterk ruikende groenten als prei of ui. Champignons nemen namelijk makkelijk geurtjes over. Bewaar ze verder ook niet bij fruit of citrusvruchten, want die geven een stof af waardoor de champignons veel sneller rijpen.

Bronnen: Champgnonidee, Solo
Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

  1. Pingback: Sinaasappelpudding met amandel | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 37 | Maaikyz iCook

  3. Spaghetti met kastanjechampignons, spinazie & walnoten.
    Kunt u mij vertellen wat de voedingswaarden bij dit recept zijn?

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.