Spaghettitaart met spinazie & zalm

2

Wat is het toch ontzettend leuk om taart te eten als avondmaal: dat maakt het toch wel een beetje bijzonder, er staat gewoon een taart op tafel! 🙂

Ik ben dol op hartige taarten, waarvan er al veel zijn te vinden op mijn site met allerlei verschillende soorten ‘korsten’ en vullingen. Heerlijk. Een tijdje geleden maakte ik de aubergine cheesecake met chia, die ik via de mooie blog van Caroline heb ontdekt. Super lekker en een cheesecake als avondeten: geweldig toch?

 

Deze spaghettitaart is ook super lekker en ziet er ook echt uit als een taart, gewoon een feestje op tafel. Ik heb hem in een springvorm gebakken, omdat ik geen geschikte ronde ovenschaal heb voor twee personen. Ik kon dus kiezen voor een grotere schaal met het risico dan ik een hele dunne spaghetti-bodem had en waarschijnlijk te weinig ei-mengsel of in een springvorm bakken. Bij het recept, dat komt uit Koken & genieten, staat de tip om aluminiumfolie over de bodem te doen als je een springvorm wilt gebruiken. Dit heb ik dus maar geprobeerd…. Hoewel de taart wel super mooi uit de vorm komt (hier en daar blijft een stukje spaghetti aan de bodem plakken), zou ik je toch aanraden om een glazen ovenschaal te gebruiken (rond of niet…) De aluminiumfolie heeft inderdaad geholpen tegen het lekken, maar er is wel ei-mengsel uit gelopen (in de folie…), dus het is niet ideaal… Of je de taart in één keer mooi uit een ovenschaal krijgt weet ik niet, maar als je er toch stukken van gaat snijden, is dat niet heel belangrijk.

Dat dus over de vorm… nu het recept nog… nou, dat is super makkelijk! Spaghetti koken, spinazie ontdooien, ei & melk mengen, alles in de ovenschaal, 50 minuten de oven laten werken en zelf iets leuks gaan doen en klaar. Aan tafel & smullen! Makkelijker kan toch bijna niet? En dat terwijl er een uurtje later een heerlijke taart op tafel staat: yum!

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.