Speculaas-noten

24

Deze week schreef ik over kruidnoten & pepernoten. Vooral over het verschil (want dat is er écht).

Koek en speculaasVandaag schrijf ik over speculaas-noten. Gemaakt met échte noten. Je zou ze ook kruid-noten kunnen noemen, omdat ze ‘gemaakt’ zijn met koekkruiden of speculaaskruiden of (voor het gemak) koek en speculaaskruiden (want onder die naam kun je zo over het algemeen vinden in de supermarkt). Maar ze lijken niet op de kruidnoten die we kennen en al helemaal niet op pepernoten.

En kruid-noten is dan weer niet de goede benaming omdat de koekkruiden eigenlijk koekspecerijen zijn. Sommige merken ‘snappen’ dat en noemen het ‘specerijen-mix koek & speculaas‘. Specerijen-noten dus. Maar dat klinkt weer zo vaag… Snap jij het nog?

Ik hou het op speculaas-noten. Noten met een speculaas-smaakje. Uit de oven. Vooral lekker. En een wat gezonder alternatief voor de kruidnoten & pepernoten die volop in de winkel liggen. Ow, en lekker. En knapperig. Met speculaas-smaak.

Speculaas-noten

Speculaas-noten

Deze heerlijke nootjes kun je natuurlijk voor jezelf maken, maar het is ook een heel leuk cadeautje! Een sinterklaas-cadeautje… Of gewoon, zo maar. Doe de noten in een mooi potje of in een zakje van cellofaan, strikje erom en klaar! Je kunt de speculaas-noten ongeveer 2 maanden bewaren!

Bron: Good Food Kerstspecial 2012.
Print Friendly, PDF & Email

24 reacties

 1. Ik heb deze vandaag gemaakt maar inplaats kaneel. want ik merk dat ik geen speculaaskruiden in thuis,zeker allang op.
  mijn kinderen zijn dol op..
  dus ik heb kaneel in.. zo erg lekker
  wil je bedankt voor heerlijk recepten en overal je recepten zo overheerlijk

 2. Ik heb gisteren alweer gemaakt, met speculaas koekkruiden.
  maar we vonden normaal, Met kaneel vonden we heel erg lekker.. mening verschil he. ik vraag me af je welke lekkerste met specullaas of kaneel als je gemaakt is.

 3. Pingback: Feestelijk december! - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.