Speculaas-suikerbrood

7

Suikerbrood met een vleugje speculaas! Of heel veel speculaas, als je dat lekker vindt! 🙂

Een lunch voor op de verjaardag van Sinterklaas, dat was de bedoeling.

Alwin zou ook rond lunchtijd thuis zijn, dus wilde ik iets lekkers voor hem maken en Alwin is gek op suikerbrood. Ik maakte al een paar keer de suikerbroodbol voor hem en een tijdje geleden maakte ik het Fries suikerbrood van Baksels.net  (ofwel Mannin).

Het recept is net even anders en ik vind het altijd leuk om verschillende varianten uit te proberen. Daarnaast gebruikte ik een aantal tips die Mannin bij haar recept heeft gezet, waardoor het brood nóg lekkerder was!

Het speculaas-suikerbrood maakte ik volgens het recept van Mannin, ik heb alleen de kaneel vervangen door (iets meer) speculaaskruiden en schuddebuikjes toegevoegd voor een extra ‘speculaas-effect’. Dat moet toch een geweldige lunch worden op de verjaardag van Sinterklaas? Of op een gewone, andere woensdag, of donderdag of vrijdag… je begrijpt het wel! Het brood was heerlijk! Het is natuurlijk altijd weer afwachten, maar het brood was echt super lekker…. Was ja, want hij is nu alweer op… yum!

Dit brood gaat er zeker vaker komen! Hou je van suikerbrood én van speculaas? Dan is dit heerlijke brood zeker een aanrader!

 

Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 49 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Kruidnotenmuffins - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.