Bakken, ik begin het steeds leuker te vinden, ik kan er echt van genieten!
Nog niet eens zo heel lang geleden (ik denk een dik half jaar) ontdekte ik koken, erg leuk, ontspannend, fijn. Vroeguh stond ik bijna nooit in de keuken (alleen als het moest, maar meestal kookte Alwin of bedachten een andere oplossing), maar ik ben helemaal om. Koken is ontzettend leuk en het is geweldig om je ‘eigen’ gerechtjes te maken met verse ingrediënten. Sinds een paar maanden doe ik ook aan bakken en dat vind ik stiekem nóg leuker.
Gelukkig gaat het ook steeds beter. Daar waar vroeger mijn cake (uit een pakje) standaard inzakte als hij uit de oven kwam, blijft de cake (écht niet meer uit een pakje!) nu mooi in vorm. Ook koekjes bakken vind ik helemaal geweldig om te doen. Een tijdje geleden maakte ik bijvoorbeeld robuuste haverkoeken. Erg lekker en niet volgens een recept: helemaal leuk.
Alwin vroeg laatst of ik gevulde koeken en kletskoppen wilde bakken en ook die waren super! De kletskoppen hebben nog wat verbetering nodig, maar de gevulde koeken zagen er goed uit en waren heerlijk (ik heb helaas geen foto’s gemaakt). De kletskoppen heeft Alwin mee genomen naar zijn werk en samen met de traktaties die ik maakte voor Alwin zijn verjaardag, hebben de collega’s inmiddels door dat ik wel van het bakken ben.
Er komen zelfs verzoekjes binnen… Alwin vroeg heel voorzichtig of ik speculaasbrokken wilde bakken voor op zijn werk. Natuurlijk! Geen probleem! Hartstikke leuk juist. Ik op zoek naar een recept (en daar zijn er best veel van). Uiteindelijk heb ik het recept aangehouden van foodies, omdat ik deze zo met het magazine op het aanrecht kon maken. Niet heel moeilijk om te maken en de geur die daarna in je huis hangt is heerlijk!
Na een proefsessie zijn de speculaasbrokken goedgekeurd en gingen ze mee naar de collega’s van Alwin. Ook daar zijn ze goedgekeurd. Ze werden erg lekker gevonden en de collega’s reageerden erg enthousiast! 🙂 Altijd fijn. Ik denk dat er de komende tijd nog wel meer baksels bij komen, want er zijn al weer nieuwe verzoekjes en ik vind het natuurlijk helemaal niet erg om lekker te bakken.
Speculaasbrokken

By oktober 24, 2012
Published:- Yield: 10-15 brokken
- Prep: 20 mins
- Cook: 35 mins
- Ready In: 1 hr 55 mins
Bakken, ik begin het steeds leuker te vinden, ik kan er echt van genieten!Nog niet eens zo heel lang geleden (ik denk een dik half …
Ingredients
- 200 gram Bloem
- 100 gram Bruine basterdsuiker donker
- 4 theelepels Speculaaskruiden
- 1/2 theelepel Bakpoeder
- 1 snufje Zout
- 100 gram Roomboter
- 2 eetlepels Melk
- 2 eetlepels Amandelen
- Bakpapier
- Bakplaat of bakblik
Instructions
- Alle ingrediënten verzamelen! 🙂
- Meng de bloem met de basterdsuiker, speculaaskruiden, bakpoeder en een snufje zout.
- Snij de koude roomboter in blokjes en voeg hem toe aan het bloem-mengsel.
- Kneed het geheel tot een soepel deeg en leg het daarna 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier of leg een vel bakpapier in een bakvorm.
- Rol het deeg uit op de bakplaat tot een plak van ongeveer 2 centimeter of leg het deeg in het bakblik en druk plat met je handen (eventueel met behulp van plastic folie zodat je de vingerafdrukken minder ziet).
- Besmeer het deeg met de melk en druk daarna de (garneer)amandelen in het deeg.
- Bak de speculaas in de voorverwarmde oven ongeveer 30-35 minuten.
- Laat de speculaas afkoelen en breek in brokken.
- Eet smakelijk!
- Cuisine: Nederlands
- Course: Gebak, cake, taart, etc.
- Skill Level: Makkelijk
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
10 reacties
Speculaasbrokken http://t.co/6sbB82YH #eetblogpost
Speculaasbrokken http://t.co/dXkBtPiG #recept #bakken #speculaas #yummy
Heerlijk, hier is het echt weer tijd voor!
Bakken is leuk en speculaas is heerlijk:)!
Ziet er lekker uit! Ik vind ze altijd heerlijk die speculaasbrokken, zeker als het lekker herfstiger weer is, met thee 🙂
Ze zijn verslavend lekker! 🙂 Zeker met dit weer inderdaad! 😀
Pingback: Speculaascake met kruidnootjes | Maaikyz iCook
Pingback: Peren-speculaastaart | Maaikyz iCook
Pingback: Volkorenspeculaas | Maaikyz iCook
Pingback: Heeeerlijk avondje! | Maaikyz iCook