Speculoos bananencake met kruimellaag

18

Speculoos bananencake met kruimellaag… niet zomaar een kruimellaag… een kruimellaag met speculoos! Een cake met veel speculoos: speculoos koekjes & speculoospasta!

Ik ben dol op speculoos! Speculaas vind ik ook super lekker, maar speculoos nét iets lekkerder. De koekjes zijn heerlijk bij de koffie en de pasta heerlijk op brood of gewoon zo…. Ja, ik geef het toe… geef mij een pot met een lepel en ik ben blij! Wat sommige mensen met pindakaas hebben, heb ik met speculoos. Lepel (of vinger) in de pot en eten maar. Sorry. Ik kan er niets aan doen. Of wel, maar wil ik het niet…

Afijn… speculoos dus. En dan op een dag kom je dit recept tegen van Two peas & their pod, Biscoff Banana Bread with Biscoff Cookie Streusel: yum! Die kwam meteen op mijn lijst, maar toch duurde het even voordat ik de keuken indook om mijn eigen exemplaar te maken. Ik denk wel twee keer na voordat ik zo’n pot koop… (zie je mij al op de bank zitten met een pot….?) maar een tijdje geleden moest het er toch van komen en vandaag een fijne dag om het recept online te zetten, want Alwin is jarig, dus het is feest!

Speculoos bananencake met kruimellaag

Speculoos bananencake met kruimellaag

Alle ingrediënten in huis, de keuken in & bakken maar! Super leuk om te doen natuurlijk en snoepen bij het bakken hoort toch gewoon? 🙂

De kruimellaag is wat groot (lees: dik) uitgevallen (iets minder kruimellaag kan geen kwaad), maar die kruimellaag was super lekker! Echt heerlijk! De cake ook hoor, maar in combinatie met de kruimellaag: perfect!

Met een riante kruimellaag :)

Met een riante kruimellaag 🙂

Hij was dus super lekker! Veel voorpret en daarna nog aardig wat napret! Zoals Maria & Josh van Two peas & their pod zeggen: “This banana bread is out of this world delicious! If you are a Biscoff fan, you are going to swoon over this recipe“. En ze hebben gelijk! Voor herhaling vatbaar dus! Maar niet te vaak, want dan zit ik weer met een halve pot speculoospasta en een aangebroken pak koekjes…. 😉

Print Friendly, PDF & Email

18 reacties

  1. Pingback: Speculoos bonbons - MiCook

  2. Cake ziet er heerlijk uit. Maar kleine opmerking bij benodigdheden wordt 1 ei vermeld, maar kom het ei verder nergens meer tegen in de beschrijving van het recept

    • Hoi Ingrid,

      Dank je wel! Oooh, wat dom! 😉 Ik heb hem er meteen even tussen gezet (stapje 4)! Bedankt voor het doorgeven! 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.