Spelt met broccoli, noten & kaas

8

Spelt met broccoli, noten & kaas… voor mij (blijkbaar) een soort ‘feel-good-food’…

Ik heb er aan toe gegeven, ik ben ziek, ik heb de griep. Eigenlijk is dit al de derde dag, maar ik probeerde me er nog tegen te verzetten: ‘ik voel me morgen vast weer een stuk beter, gewoon een minder dagje…’.

Maar nee, na de derde dag kun je toch echt zeggen dat ik ‘de griep’ heb, zoals zovelen, want ik lees het overal.

Na twee dagen vol warmte (een t-shirt was nog te warm), had ik het gisteren ontzettend koud… Een dikke trainingsbroek, spaanse sloffen, 3 lagen voor mijn bovenlichaam (waarvan twee met lange mouwen) en een dekentje… daarnaast nog de hond die tegen me aan ligt te snurken op de bank en nog heb ik het koud. Maar ja, ik voel me morgen vast een stuk beter! 😉

Gisteravond had ik zin in een fatsoenlijke maaltijd… eigenlijk al de hele week niet echt goed gegeten. Maandag in de keuken gestaan om de hele dag met mijn nieuwe vriend door te brengen. Daardoor ‘s avonds niet zoveel zin in een complete maaltijd en Alwin vond het Vlaamse stofpotje dat ik had gemaakt zo lekker, dat ik er weinig van heb gegeten. Dinsdag begon ‘de griep’ en had ik voldoende aan een sneetje brood. Woensdag aten we, door Alwin gebakken, pannenkoeken met banaan en peer (met meergranen pannenkoeken-mix uit de Streekbox). Dus ja, ik zocht iets gezonds met heel veel groente.

Spelt met broccoli, noten & kaas

Spelt met broccoli, noten & kaas

Maar wat dan, want veel zin om lang in de keuken te staan had ik niet, de bank zag er nog veel te aantrekkelijk uit…. Toen dacht ik ineens aan de heerlijke maaltijd van vorige week: spelt met broccoli, noten & kaas. Gelukkig had ik nog een zakje broccoli liggen (dat wilde ik eigenlijk gisteren eten, maar toen kwamen we op het idee om pannenkoeken te eten). Alles smaakt toch anders als je hoofd vol zit en je keel pijn doet, maar hier had ik wel zin in en Alwin at toch niet thuis gisteravond, dus daar hoefde ik geen rekening mee te houden.

Een simpele, snelle maaltijd, maar super lekker & gezond: mijn portie feel-good-food! 🙂 En ja, ik voel me nu (de volgende dag dus…) een stuk beter! Misschien heeft de maaltijd geholpen… 😉

Ik heb de spelt(korrels) bij ons in de Natuurwinkel gekocht, maar je kunt eventueel ook online kopen.

Print Friendly, PDF & Email

8 reacties

  1. Pingback: Courgette quiche met zalm & ricotta | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Spaghetti met courgette, tomaat & citroen-yoghurtsaus | Maaikyz iCook

  3. Pingback: Veg! Aardappels & aubergine uit de oven | Maaikyz iCook

  4. Pingback: Mijn kookweek – week 15 | Maaikyz iCook

  5. Pingback: Mijn kookweek - week 27 - MiCook

  6. Pingback: Spelt met paprika & feta - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.