Spelt pannenkoeken

8

Heerlijke spelt pannenkoeken, dat aten wij maandagavond!

Aangezien maandag de dag was dat Alwin op zijn werk ging trakteren, was de kans groot dat hij zelf ook één (of twee) stukjes van de baksels tot zich zou nemen… Dat had ik goed gegokt. Alwin had dus niet echt trek toen hij die avond thuis kwam. Een stevige maaltijd op tafel zetten, had dus geen zin. Ik zat ook nog redelijk vol van de hoeveelheid eten in het weekend, dus maar een eenvoudige, ‘lichte’ maaltijd bereiden.

We hebben allebei twee spelt pannenkoeken (de helft van het beslag in het recept) gegeten met zoet beleg. Ontzettend lekker en meer dan voldoende voor deze avond. Ik heb het recept overgenomen van Meer over voeding, een blog over gezond eten & drinken. Bij het recept staat dat je kunt kiezen tussen melk en karnemelk. Door karnemelk schijnt het beslag luchtiger te worden, maar de smaak wordt niet beïnvloed. Ik had nog karnemelk over van mijn baksessie van zondag (de traktaties van Alwin), dus ik heb voor karnemelk gekozen: dat proef je inderdaad niet.

Daarnaast heb ik de eieren vervangen door (geprakte) banaan. Ik las namelijk op De Bakparade dat je bij het bakken van pannenkoeken eieren één op één kunt vervangen door banaan en daar zou je niets van proeven.  Dus maar eens uitproberen. Het beslag was prima, het bakken ging ook helemaal prima, maar toch vinden wij dat je wat banaan proeft. Een klein beetje maar, niet storend, maar je proeft het wel. Mijn eerste pannenkoek was met stroop, toen herkende ik geen banaan, maar Alwin had er één met poedersuiker en zei meteen: “hé, bananen pannenkoeken, lekker!”. Bij mijn tweede pannenkoek, met poedersuiker, proefde ik het inderdaad ook. Ik vond het eigenlijk wel heel erg lekker! 🙂

Ik denk dat als je deze pannenkoeken bakt met appel, spek, kaas of iets anders, dat je dan de banaan niet meer proeft in de pannenkoek, maar zonder iets er in of op met neutraal beleg, herken je de banaan een beetje. Voor zoete pannenkoeken geen probleem (lekker zelfs) én natuurlijk een stuk gezonder. Experiment geslaagd!

We hebben dus heerlijk gegeten en als dessert hebben we deze avond genoten van griesmeel uit de oven van Yummy in my Tummy (erg leuke site met leuke recepten). Wij hebben de spelt pannenkoeken als avondmaaltijd gegeten, maar het is natuurlijk ook een super lekkere lunch: wat aardbeien er op en smullen maar!

Print Friendly, PDF & Email

8 reacties

    • Hihi! Ik heb nog nooit boekweit pannenkoeken gegeten, dus ik weet niet welke lekkerder zijn… Deze waren in ieder geval zeer smakelijk! 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.