Spiesjes met worst & abrikozen

5

Voetbal. WK. Oranje. Hapjes. Oranje hapjes. WK-hapjes.

Om maar met voetbal te beginnen… Ik kijk er vrijwel nooit naar. Vroeger wel. Vaste prik op zondagavond: studio sport. Pa & broer zaten voor de buis, vooral voor Feyenoord (Hand In Hand!).
Ik was (daarom) ook voor Feyenoord. Niet zozeer om het spelletje met de bal hoor, ik vond vooral John de Wolf & Henrik Larsonn erg interessant (ik had toen iets met mannen met lang haar…). Sinds ik uit huis ben (en dat is al redelijk wat jaartjes) kijk ik bijna geen voetbal meer.

Bijna geen voetbal… want de wedstrijden van Oranje kijk ik wel. Tijdens het WK bijvoorbeeld. Afgelopen vrijdag heb ik zitten kijken en ik vond het ook nog leuk (het was ook gewoon een schitterende wedstrijd!). Vanavond zitten we weer voor de buis en ik hoop dat we nog aardig wat wedstrijden kunnen kijken, want ook ik hoop dat ‘we’ gaan winnen. Tuurlijk! Hup Holland Hup!

Spiesjes met worst & abrikozen

Spiesjes met worst & abrikozen

En dan komen we uit bij Oranje hapjes ofwel WK-hapjes. Want dat is ook het leuke van voetbal/het WK: hapjes maken! Afgelopen vrijdag maakte ik deze spiesjes met worst & abrikozen (en die zijn ‘toevallig’ Oranje).

Voetbal kijken dus! Mét lekkere hapjes. Drankje erbij: helemaal goed & gezellig. Het heeft wel wat. Zolang ik niet al te vaak voetbal ‘moet’ kijken, vind ik het leuk. En WK-hapjes maken is helemaal leuk!

Hou jij van voetbal? Zit je vanavond weer aan de buis gekluisterd? Met hapjes? Wat is jouw favoriete WK-hapje? Wat een vragen hè…. 😉

Print Friendly, PDF & Email