Spinazie quiche met geitenkaas & amandelen

9

Eigenlijk wil ik al een paar dagen quinoa eten, maar ik gooi op het laatste moment de planning weer om…

Dinsdag was het plan om quinoa met tomaatjes te eten, maar toen zag ik de heerlijke tomatenclafoutis van Chicks Love Food voorbij komen… Ik hoefde niet lang na te denken en aangezien ik alle ingrediënten in huis had, kwam dat op tafel en daar heb ik absoluut geen spijt van: heerlijk!

De volgende dag dan maar quinoa met spinazie, althans, dat was de planning. Maar het was die dag toch een beetje koud en mede daardoor had ik enorme zin in een quiche. Het werd dus deze spinazie quiche met geitenkaas & amandelen. En ook van deze keuze heb ik geen spijt gehad, want we hebben weer heerlijk zitten eten.

Ik heb dit keer gekozen voor een andere bodem, op basis van yoghurt & olijfolie in plaats van boter. Ik kwam dit tegen op Kijkje in de keuken en wilde het weleens uitproberen. Ik vond het erg lekker, het is een wat steviger deeg (meer spierballen nodig om uit te rollen) en hij wordt lekker knapperig. Zowel de bodem als de vulling waren een succes!

Spinazie quiche met geitenkaas & amandel

Spinazie quiche met geitenkaas & amandel

Inspiratie: AH, Kijkjeindekeuken.
Print Friendly, PDF & Email

9 reacties

 1. Pingback: Mijn kookweek – week 20

 2. Pingback: Quinoa met paprika, gehakt & noten

 3. Deze quiche vorige week gemaakt, heerlijk! Had niet verwacht dat het deeg zo goed zou lukken, lekkere knapperige bodem.
  Tip: ik heb minder spinazie gebruikt (300 gram) en er nog wat uitgebakken spekjes aan toegevoegd.

 4. Wat leuk, Maartje! 🙂

  Ik was inderdaad ook blij verrast! Was een erg lekkere bodem!

  Oeh, met spekjes lijkt me ook erg lekker! 😉

 5. Pingback: Broccoli quiche met chorizo - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.