Spinazielasagne met tomaat

4

Een heerlijk lasagne met spinazie, tomaat, tomatensaus, hamblokjes en rozijen. Daar hebben wij afgelopen donderdag van zitten smullen!

Donderdag is bij ons vaak een dag dat we ‘restjes’ eten. Geen restjes uit de diepvries van eerder gemaakte maaltijden, maar restjes ‘verse’ producten.

Sinds ik voor twee personen kook (ik denk nu zo’n twee maanden), houden we eigenlijk nooit wat over van de avondmaaltijd en als er iets over blijft, is het niet de moeite waard om in te vriezen. Wat dat betreft houden we dus geen eten meer over, maar we blijven wel vaak met wat restjes zitten. Soms voeg ik gewoon wat extra’s toe aan het gerecht (wat meer groente kan nooit kwaad), maar toch houden we nog wel eens wat over.

Deze week irriteerde ik mij aan twee aangebroken pakken spinazie in de diepvries. Net niet genoeg voor een ‘spinazie-gerecht’, maar genoeg om samen met iets te verwerken. Die pakken moesten weg, vond ik, want ze lagen in de weg (zo groot is onze diepvries nou ook weer niet…).

Ok, wat hebben we nog meer over? Een kijkje in de koelkast gaf aan dat we nog wat tomaten over hadden en de combinatie spinazie-tomaat is erg lekker. Daarnaast lag er nog een half pakje hamblokjes en had ik nog een zakje pastasaus (kruidig van Bertolli) in de kast staan (de voorraad pakjes en zakjes begint gelukkig op te raken). Dus maaltijd bijna compleet… gaan we er pasta of lasagne bij doen? Lasagne, dat is alweer een tijdje geleden, dus het is een spinazielasagne met tomaat geworden.

Ik maak eigenlijk altijd foto’s van wat ik maak, maar ik zet niet alles op mijn site. Toen ik deze lasagne maakte, dacht ik niet dat ik hier een artikel over zou schrijven, maar toen we aan tafel zaten, zei Alwin na een paar happen: “Mmmmm, lek-ker! Deze moet zeker op je site, echt lekker”. Tja, daar kun je toch niet tegenin  gaan? 🙂 Ik vond de lasagne zelf ook bijzonder lekker, dus vooruit dan maar: een recept met een zakje.

Hieronder nog een afbeelding met wat leuke informatie over spinazie en dan snel door naar het recept.

Bron: Plantcentric
Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Lasagne met courgette

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.