Spitskool met kip & pinda’s

7

Vorige week vond onze diepvries het een goed idee om een paar dagen rust te nemen….. We weten nog steeds niet zo goed hoe het kan, maar de diepvries stond uit. We weten ook niet hoe lang hij heeft genoten van zijn rust, maar alles wat er in lag, konden we weggooien….

En daar baalde ik van. Heel, heel erg. Los van de troep, smurrie en een lege diepvries, vond ik het vooral erg om alles te moeten weggooien. Er was gewoon niets meer te redden… Ik werd er echt verdrietig van. Wel een goed moment om de diepvries weer even blinkend schoon te maken, dus dat hebben we gedaan. Daarna hebben we hem lief toegesproken zodat hij niet nog een keer besluit dat hij rust nodig heeft.

Na alle lieve woordjes was het tijd om de diepvries weer te vullen. Met vlees, met ijs en met leftovers zodat we een ‘makkelijke’ maaltijd uit de diepvries kunnen toveren. Er staat weer een bakje in… met spitskool met kip & pinda’s!

Spitskool met kip & pinda's

Spitskool met kip & pinda’s

Over het algemeen probeer ik zoveel mogelijk voor twee personen te koken, als we met z’n tweeën eten. Als we wat overhouden, eten we dat de volgende dag tijdens de lunch en als het echt veel is (bijvoorbeeld met een hartige taart), eten we er twee avonden van. Dat is wel eens puzzelen met halve kolen enzo, maar die dag heb ik niet moeilijk gedaan. Gewoon een hele spitskool, hoppa, in de pan. Wat overblijft vriezen we wel in: ruimte genoeg!

Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.