Spruitjes met banaan & cashewnoten

2

Spruitjes…. je moet er van houden….

Ik ben geen fan van spruitjes.

Recepten met spruitjes sla ik vaak over en de kans is erg klein dat ik bij de groenteboer ineens spontaan vraag om een zakje spruitjes. Ze staan ook niet in het favorieten-lijstje van Alwin, maar hij lust ze wel en vindt het geen straf om ze te eten. Waarom er dan toch spruitjes op tafel hebben gestaan?

Ze zaten in de Streekbox….

Tja, en daar ligt dan een zak met spruitjes en daar ‘moet’ je wat mee. Ik had ook nog niemand gevonden die ik er wel erg blij mee kon maken, dus dan maar zelf wat verzinnen om het zo lekker mogelijk te maken. Ik heb ergens gelezen dat spruitjes en banaan goed samen gaan, dus aan de slag. Spruitjes kort koken, daarna roerbakken met kerrie & cashewnoten, kokos & banaan er nog even bij: klaar. Niet moeilijk dus, snel klaar. Leuk bijgerechtje voor de kerst (als je gasten van spruitjes houden…)?

Alwin vond het heerlijk en heeft er van zitten smullen! Ik denk niet dat er nog veel meer recepten met spruitjes op mijn site komen…. tenzij er weer een zakje in de Streekbox zit natuurlijk, dan gaan we ze gewoon weer op een andere manier bereiden en heel misschien vind ik ze dan ook lekker… Ok, niet echt goeie ‘reclame’ voor dit recept, maar ja, je moet er van houden…. 😉

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

  1. Als je van pittig houdt heb ik nog wel een lekker recept:
    De spruitjes schoonmaken en in reepjes snijden. Dan roerbakken samen met gesnipperde ui en paprika, knoflookteentjes naar smaak, flinke lepel sambal (badjak) erbij en eventueel scheutje ketjap manis. Je kunt er nog cashewnoten doorheen doen voor de bite. Lekker met rijst maar ook met aardappeltjes uit de oven. En er zijn genoeg variaties op dit recept te verzinnen!
    groetjes en fijne feestdagen, Annie

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.