Stoofgroenten met fetadip

4

Stoofgroenten met fetadip: een heerlijk groentegerecht met een dipsausje!

Een kleurig geheel, een bord vol groenten met een fetadip. Heerlijk als hoofdgerecht of met een stukje vlees erbij. Ook prima te serveren als bijgerecht voor de kerst. Wil je wat meer rood in het geheel (één van de kerstkleuren), voeg dan wat extra rode paprika toe (ik heb een rode, een groene en een gele gebruikt), leg eventueel wat extra takjes tijm op de schaal en het ziet er heerlijk kerst-ig uit!

Stoofgroenten met fetadip

Stoofgroenten met fetadip

Het idee komt uit het magazine Koken & genieten. Ik heb hier en daar wel wat aangepast en je kunt natuurlijk zelf variëren met de groenten die jij lekker vindt. Laat iets weg, voeg iets toe: leef je uit! 😉

De fetadip wordt in het recept gemaakt met dubbele hoeveelheden (400 gram feta & 500 milliliter (volle) yoghurt, zoals je ook op de foto bij het recept kunt zien. De dip bleek alleen echt veel te veel te zijn. Misschien ligt het aan ons (en onze dip-kwaliteiten), maar ik heb de hoeveelheden gehalveerd, want ik vond het echt veel te veel. Ben jij wel een dip-koning? Dan is het misschien te weinig voor je, maar ook dan verwacht ik het eigenlijk niet.

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. O, dat is lekker zo’n fetadip bij de geroosterde groentes! (Ideaal bijgerecht inderdaad vind ik altijd) Die hoeveelheden lijken met inderdaad al meer dan voldoende!

  2. Pingback: Vijf keer pastinaak - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.