Stoofpot van aardappels, peen, pastinaak & spek

10

Na het niet-echt-stoof-potje van afgelopen zondag, nu tijd voor een echt stoofpotje! Althans, het komt steeds meer in de buurt van een echte! Of dit nu wel of niet een écht stoofpotje is, laat ik in het midden, daar mogen de experts iets over vinden, hij was in ieder geval super smakelijk, dus ik noem het gewoon een stoofpot(je)!

Dit stoofpotje maakten we dit jaar al eerder volgens een recept van de Streekbox & Janneke Vreugdenhil met allemaal verse ingrediënten die in de Streekbox zaten (eind januari).

Ik maak niet vaak een recept van de lijst die bij de Streekbox zit (vind het veel te leuk om zelf te experimenteren), maar dit klonk zo lekker. Ik heb toen geen foto’s gemaakt omdat ik het niet echt origineel vond om dat recept op mijn site te plaatsen… Maar wat had ik daar achteraf spijt van zeg… Yum, yum, yum, wat hebben wij toen lekker gegeten. Het was echt super lekker, dan maar niet origineel… Die moest er nog een keer komen, dacht ik meteen, en dan ook met recept op mijn site.

Nu het nog even winter is, vond ik het tijd om hem nogmaals te maken. Ik heb hier en daar wat aangepast (met als grootste verandering het vervangen van de wortelpeterselie door pastinaak) en we hebben weer zitten smullen. Zooo lekker! En niet moeilijk om te maken… Aardappels, peen & pastinaak schillen en snijden, spekjes snijden, alles in de pan, bouillon erbij, pan in de oven voor een uurtje en de oven doet verder al het werk voor je. Ideaal toch!?

Heerlijke stoofpot met aardappels, peen, pastinaak & peterselie

Heerlijke stoofpot met aardappels, peen, pastinaak & peterselie

Print Friendly, PDF & Email

10 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 8 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Win! Een keramische braadpan van Royalty Line - MiCook

  3. Pingback: Mijn kookweek - week 4 - MiCook

  4. Pingback: Mijn kookweek - week 5 - MiCook

  5. Pingback: Vijf keer pastinaak - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.