Streekbox maaltijd

18

Streekbox maaltijd… huh? Yup, verse ingrediënten uit de streekbox! Ken je streekbox nog niet? Dit is het:

Streekbox

De Streekbox is een gezond, lekker en gemakkelijk alternatief voor jouw wekelijkse boodschappen. Wij stellen een doos met gevarieerde streekproducten samen en bezorgen deze bij jou aan huis. Aan de hand van recepten, die een week vooraf op de site worden gezet, kun je direct in de keuken aan de slag met de gezondste producten! 

De StreekBox is elke week flink gevuld met eerlijke streekproducten. Dit zijn o.a. groente, fruit, boerenkaas, zuivel, eieren, vlees, vis, kruiden en brood! Afhankelijk van het seizoen, met zorg geselecteerd! Onze streekproducten zijn niet alleen lekker en gezond, ze blijken ook nog eens helemaal niet duur te zijn! Ons team voert continu prijstests uit bij supermarkt en versmarkten en wij streven ernaar de prijs van de producten in de streekbox op een vergelijkbaar niveau van de supermarkt te houden!

Er bestaan meerdere van dit soort initiatieven en ik zat er al een tijdje aan te denken om dit eens uit te proberen. Via Facebook zag ik een ‘actie’ dat je de streekbox met 5 euro korting (geen verzendkosten) kon uitproberen, dus uiteindelijk de stap maar eens gezet om een proefbox te laten bezorgen.

Afgelopen vrijdag kregen wij die proefbox. Van te voren krijg je een mail waarin wordt aangegeven wanneer je de proefbox ontvangt. Als je bezorg gebied meerdere aflevermomenten heeft, kun je kiezen wanneer je de box het liefst wil ontvangen. Ik heb voor vrijdagavond gekozen. De dag van te voren krijg je nog een mail met het tijdstip van levering (met een half uur speling), dus je hoeft gelukkig niet een halve dag thuis te zitten om te wachten op de levering. Om kwart voor negen stond de bezorger van de streekbox voor de deur!

Het is net een cadeautje! Een doos vol lekkere, verse ingrediënten. Erg leuk om te ontvangen en uit te pakken. De inhoud van de box is elke week anders. Deze week bevat  de basisbox (er bestaan meerdere versies) het volgende (en dat heb ik nu dus allemaal in huis 🙂 ):

 • 500 gram druiven
 • 1 liter yoghurt
 • 300 gram shoarma (varkensvlees, scharrel)
 • 4 witte desem bolletjes
 • 3 mini komkommers
 • 6 eieren (vrije uitloop)
 • GIJS appel/peer/frambozensap
 • 2 kolven suikermais
 • 1 liter volle melk
 • bol verse knoflook
 • 1 kilo Inova Aardappelen (bio)
 • Krop ijsbergsla (bio)
 • 500 gram uien mix (geel & rood, bio)
 • een rode en een groene paprika

Een aantal dagen van te voren wordt bekend gemaakt wat er in de box zit inclusief recepten (meerdere suggesties voor de ingrediënten), zodat je hier rekening mee kunt houden in verband met de rest van de boodschappen.

Toen ik las wat ik allemaal zou krijgen, dacht ik meteen aan lekkere shoarma met paprika en zelfgebakken friet. Niet heel erg origineel, maar wel erg lekker én het is zooo lang geleden dat wij shoarma met friet hebben gegeten, écht heel lang geleden.

Vrijdagavond hebben we de streekbox ontvangen, zaterdag konden beginnen met genieten van al dat lekkers. We hebben die dag ontbeten met de desem bolletjes, de melk en de eieren heb ik verwerkt in een baksel, de druiven snoepen we tussendoor (zijn echt heerlijk en super zacht!) en ‘s avonds hebben we dus de shoarma (gebakken in wat teentjes knoflook) met paprika en ui én zelfgemaakte frieten gegeten. De mini komkommers erbij, wat tzatziki, heerlijk. Het was echt super lekker! Wat ik met de rest van de ingrediënten ga doen, weet ik nog niet precies, maar dat gaat zeker goed komen. 🙂

Ik vind het concept super leuk en het is geweldig om zo’n doos met lekkers te ontvangen. Daarnaast ben ik zelf niet zo’n fan van boodschappen doen (misschien een klein beetje als het heeeel rustig in de supermarkt is en alles op een ‘logische’ plek ligt….), dus wat dat betreft is het ideaal. Wat ook leuk is aan de streekbox is het feit dat er soms producten geleverd worden die je normaal nooit zou kopen en dus wel ‘gedwongen’ wordt om er wat mee te bereiden (want eten weggooien doen we niet).

We denken er nog even over na, maar waarschijnlijk gaan we wel een abonnement nemen. Je kunt overigens kiezen tussen een wekelijkse, twee wekelijkse of vier wekelijkse levering en je kunt het abonnement per maand opzeggen (ook handig als je op vakantie gaat). Ik denk dat we voor een vier wekelijkse levering gaan, want we vinden het ook erg leuk om zelf gerechten samen te stellen en/of recepten uit te proberen. Maar het is super leuk, dus kijk snel of de streekbox ook bij jou wordt geleverd! 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

18 reacties

 1. Pingback: Mijn kookweek – week 42 | Maaikyz iCook

 2. Pingback: Tagliatelle ‘HelloFresh’ | Maaikyz iCook

 3. Pingback: Bruine bonensoep uit eigen streek | Maaikyz iCook

 4. Pingback: Jamie’s gebakken aardperen | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.